Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ce șanse are Vlad Chiricheș să devină campion al Italiei

Ce șanse are Vlad Chiricheș să devină campion al Italiei

Ce șanse are Vlad Chiricheș să devină campion al Italiei
26 Apr 2018   •   11:06

Un gol marcat în ultimul minut de fundașul central Kalidou Koulibaly a adus victoria lui Napoli pe terenul lui Juventus Torino, într-un meci în care Vlad Chiricheș a fost rezervă la oaspeți. Napoletanii s-au apropiat la un singur punct de locul 1 în clasamentul Serie A, poziție ocupată în continuare de campioana en-titre.

Ce a urmat imediat după ultimul fluier din derby? Cerul orașului Napoli a fost luminat de artificii într-un spectacol incomparabil mai grandios decât cel din noaptea de Revelion. „Asta înseamnă să iubești fotbalul!”, a fost titlul videoclipului cu fantezia de lumină, care a făcut turul mapamondului prin intermediul televiziunilor și al Social Media.

Mai sunt patru etape de disputat din acest sezon al campionatului italian și toată lumea face calcule. Iată programele celor două echipe:

Juventus

În deplasare cu Inter (locul 4 în clasamentul Serie A)

Acasă cu Bologna (locul 11)

În deplasare cu Roma (locul 3)

Acasă cu Verona (locul 19)

Napoli

În deplasare cu Fiorentina (locul 9)

Acasă cu Torino (locul 10)

În deplasare cu Sampdoria (locul 8)

Acasă cu Crotone (locul 18)

Așadar, Juventus are un program mai dificil, cu deplasări la Milano, pentru meciul cu Inter, și la Roma. Să nu uităm că „Bătrâna Doamnă” mai are de jucat și finala Cupei Italiei, cu AC Milan, pe 9 mai. Acest meci se dispută cu numai patru zile înaintea partidei cu echipa la care este legitimat, încă, Bogdan Lobonț.

Ce se întâmplă dacă Juve și Napoli termină la egalitate de puncte?

Nu este exclus ca Juventus și Napoli să se afle la egalitate de puncte la finalul sezonului. Într-o asemenea situație, disputa nu va fi decisă de rezultatele directe (Napoli – Juventus 0-1 și Juventus – Napoli 0-1), ci de golaveraj. În acest moment, Juventus are 78-20 (+58), iar Napoli - 71-23 (+48). Este greu de crezut că echipa lui Chiricheș va recupera diferența de 10 goluri, deci torinezii vor fi vechii și noii campioni în caz de egalitate de puncte.

Ce spun oamenii de fotbal?

Ca și în cazul luptei la titlu din România, nimeni nu poate spune cu certitudine care va fi deznodământul luptei pentru Il scudetto. Iată ce a spus legendarul portar Dino Zoff, care a îmbrăcat tricourile ambelor echipe în prodigioasa-i carieră: „Juventus are încă un punct avans, un avans care se poate dovedi important în condițiile în care mai sunt de jucat numai patru etape. Acum, situația nu este cea mai fericită pentru juventini, care au pierdut avantajul mare pe care îl aveau în trecut. Sunt momente dificile, iar impactul psihologic este problematic. Calendarul nu o ajută pe Juve, pentru că echipa lui Allegri merge în vizită la Internazionale Milano, apoi la Roma, în penultima etapă. Cred că meciul de la Roma este cel mai periculos”.

La rândul său, Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus, are un discurs moderat. „Știam că în acest an campionatul va fi dificil și că Napoli este capabilă de lucruri bune. Mai sunt patru partide de jucat. Avem o săptămână să ne refacem energia și să pregătim cum puntem mai bine acest final de sezon. Trebuie să fim bravi și calmi, pentru că avem încă un punct avans, trebuie să facem ceva extraordinar”, a declarat antrenorul lui Juventus, la puține minute după înfrângerea în fața lui Napoli.

Fanii merg pe mâna lui Napoli

Microbiștii italieni care cred că Napoli are mai multe șanse să câștige campionatul sunt mai numeroși decât cei care ar paria pe victoria finală a lui Juventus Torino. Cel puțin așa se înțelege din rezultatele sondajelor postate instant de site-urile de sport din Peninsulă. În momentul în care scriem aceste rânduri, raportul într-un asemenea sondaj, postat de gazzetta.it, este 59% Napoli vs 41% Juventus.

Ce cred casele de pariuri?

Casele de pariuri online care funcționează legal în România oferă pariuri antepost pe Serie A. Bookmakerii o văd favorită pe Juventus Torino, însă și din cote se desprinde ideea unei dispute foarte strânse. Iată câteva exemple:

Netbet: Juventus – 1.83, Napoli – 1.93

Winmasters: Juventus – 1.83, Napoli – 1.95

Admiral: Juventus – 1.80, Napoli – 2.00

Ați paria pe maturitatea lui Juventus sau pe exuberanța echipei la care joacă românul Chiricheș?

×
Subiecte în articol: Juventus Torino Vlad Chiriches
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close