Antena 3 CNN Sport Fotbal extern CE Under-21: Elveţia, Belarus, Spania şi Cehia s-au calificat în semifinale

CE Under-21: Elveţia, Belarus, Spania şi Cehia s-au calificat în semifinale

CE Under-21: Elveţia, Belarus, Spania şi Cehia s-au calificat în semifinale
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
20 Iun 2011   •   10:57

Campionatul European Under-21 care se desfăşoară în Danemarca şi-a desemnat semifinalistele, în urma meciurilor din ultima etapă a grupelor, care au avut loc sâmbătă şi duminică.

Marea surpriză în Grupa A o reprezintă eliminarea gazdelor, Danemarca fiind învinsă cu 3-1 de Islanda, rezultat care a permis Belarusului să avanseze în semifinale, în ciuda înfrângerii cu 0-3 în faţa Elveţiei. Naţionala din Ţara Cantoanelor a încheiat grupa pe primul loc, cu punctaj maxim şi un golaveraj de 6-0.

Pentru al doilea loc în semifinale a fost nevoie să se facă un clasament separat, între Belarus, Islanda şi Danemarca, toate cele trei echipe adunând câte 3 puncte şi având acelaşi golaveraj, 3-5. Cea care a avut câştig de cauză a fost naţionala Belarusului, care a avut un golaveraj de 3-2 în disputele directe cu celelalte două formaţii, faţă de 3-3 Islanda şi 3-4 Danemarca.

Surprizele n-au lipsit nici în Grupa B. Una dintre marile favorite, Anglia, a pierdut dramatic calificarea în faţa Cehiei, Obligaţi să învingă pentru a merge mai departe, englezii au deschis scorul prin Welbeck cu un sfert de oră înainte de final. Meciul spre îndrepta spre un deznodământ favorabil insularilor, însă cehii au marcat în minutele 89 şi 90+4, prin Chramosta şi Pekhart, şi au încheiat grupa pe locul 2, în spatele Spaniei, învingătoare cu 3-0 în partida cu Ucraina.

Semifinalele Campionatului European Under-21, Spania-Belarus şi Elveţia-Cehia, vor avea loc miercuri, 22 iunie.

×
Subiecte în articol: Elvetia Spania Cehia
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close