Antena 3 CNN Sport Fotbal extern CE Under-21: Elveţia, la un pas de semifinale

CE Under-21: Elveţia, la un pas de semifinale

CE Under-21: Elveţia, la un pas de semifinale
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
15 Iun 2011   •   12:02

Naţionala Elveţiei este aproape calificată în semifinalele Campionatului European Under-21 care se desfăşoară în Danemarca, după victoria cu 2-0 în faţa Islandei.

Învingătoare cu 1-0 în prima etapă în meciul împotriva gazdelor, elveţienii au început tare a doua lor partidă de la Euro, Fabian Frei deschizând scorul chiar în minutul 1. Fostul adversar al Stelei din Europa League, Innocent Emeghara, jucător la Grasshoper Zurich, a dublat avantajul echipei antrenate de Pierluigi Tami înainte de pauză şi a stabilit rezultatul final, unul în urma căruia Elveţia acumulează 6 puncte din tot atâtea posibile.

În cel de-al doilea meci al zilei, Danemarca era nevoită să învingă Belarusul pentru a continua să spere la calificarea între primele patru echipe ale continentului. Gazdele turneului final s-au văzut însă conduse în minutul 20, când Baga a păcălit pasul la offside al apărării nordicilor şi a marcat, după ce a driblat şi portarul.

Replica danezilor a venit imediat, Eriksen restabilind egalitatea în urma unui penalty pe care iniţial îl ratase. Cu 19 minute înainte de final, Jorgensen a luat o fază pe cont propriu şi a finalizat cu un şut superb de la aproximativ 20 de metri. Danemarca învinge cu 2-1 şi se află la egalitate de puncte cu Belarusul, calificarea urmând să se decidă după ultimele meciuri din grupă.

Ultima etapă din Grupa A va avea loc pe 18 iunie şi programează partidele Islanda-Danemarca şi Elveţia-Belarus.

×
Subiecte în articol: Danemarca Elvetia Belarus Islanda
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close