Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cele două goluri din Barca - Malaga 6-0 l-au făcut pe Eto'o al cincilea marcator din istoria catalanilor (VIDEO)

Cele două goluri din Barca - Malaga 6-0 l-au făcut pe Eto'o al cincilea marcator din istoria catalanilor (VIDEO)

Cele două goluri din Barca - Malaga 6-0 l-au făcut pe Eto'o al cincilea marcator din istoria catalanilor (VIDEO)
Sursa foto: samuel eto'o
24 Mar 2009   •   18:21

Atacantul Samuel Eto'o nu mai poate fi oprit după ce a fost, parcă, reinventat în vară de antrenorul Barcelonei, Pep Gurdiola. Tehnicianul pare să fi găsit exact cuvintele care îl motivează pe fotbalistul camerunez, autor al nu mai puţin de 23 de goluri în cele 24 de partide jucate de catalani în Primera Division. Noua ispravă a lui Eto'o, două goluri cu Malaga duminică în La Liga, l-a făcut pe atacant cel de-al cincilea marcator din istoria de 109 ani a clubului.
Barcelona beneficiază, începând cu vara lui 2004, de un jucător excepţional, care, în mod ironic, a trecut şi pe la rivala de moarte, Real Madrid, de unde a fost aruncat ca o măsea stricată. În cei mai puţin de cinci ani pentrecuţi pe Nou Camp, Eto'o a marcat 123 de goluri în partidele oficiale pentru FC Barcelona, performanţă cu care l-a depăşit, duminică, pe olandezul Partick Kluivert în clasamentul all-time al golgheterilor din istoria grupării. Mai mult, camerunezul îşi poate îmbunătăţi foarte uşor clasarea, Mariano Martin având cu doar o reuşită mai mult, 124, în timp ce brazilianul Rivaldo a marcat în şase ani petrecuţi în Catalunia 130 de goluri, potrivit goal.com.
Totuşi, camerunezul mai are mult până a ajunge cel mai bun marcator din toate tipurile pentru clubul "blaugrana". Pentru a realiza această performanţă, el trebuie să-l depăşească întâi pe ungurul Laszlo Kubaba, cu 196 de goluri marcate în anii '50, pentru a se bate apoi, peste ani, cu Cesar Rodriguez, care a reuşit nu mai puţin de 235 de goluri în meciurile oficiale jucate pentru FC Barcelona.
Greu, dar nu imposibil pentru Eto'o, care nu are decât 28 de ani împliniţi pe 10 martie. Până atunci, tehnicianul catalan Pep Guardiola speră că atacantul îşi poate menţine forma pentru a le aduce catalanilor cel puţin un trofeu în acest an.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close