Antena 3 CNN Sport Fotbal extern CFR Cluj-FC Copenhaga 2-0. Clujenii au jucat atât cât să ia punctele: pragmatic, nu spectaculos

CFR Cluj-FC Copenhaga 2-0. Clujenii au jucat atât cât să ia punctele: pragmatic, nu spectaculos

CFR Cluj-FC Copenhaga 2-0. Clujenii au jucat atât cât să ia punctele: pragmatic, nu spectaculos
Sursa foto: culio
17 Sep 2009   •   23:57

CFR Cluj începea sub presiune meciul de debut din Europa League, mai ales că îi lipsesc rezultatele până acum. Antonio Conceicao se putea considera în corzi pentru a continua la echipa ardeleană.
Acestea cu toate că preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, se arăta optimist că echipa sa se va impune. El arăta că postul antrenorului nu ar fi în pericol, deşi lăsa să se înţeleagă că totul depinde de rezultate.
"Mă aşteptam ca noi să începem mai în forţă acest sezon, dar din păcate nu s-a întâmplat aşa. Cu toate acestea, postul lui Antonio Conceicao nu este ameninţat, dar depinde de rezultatele care vor fi în continuare. Mă aştept să ne luăm ceva din meciul cu FC Copenhaga, nu concep să ieşim fără nimic din această partidă. Avem capacitatea de a obţine toate cele trei puncte", a spus Iuliu Mureşan.
Acesta făcea referire la locul şase din campionat la patru puncte de lider.
CFR deshide meciul cu nerv, are câteva ocazii de gol, dar nu foarte clare.
Mare ocazie pentru CFR: Dubarbier trage puternic din 11m-lateral stânga, portarul danez respinge in faţă, Kone preia ştafeta, dar şi şutul acestuia este blocat de defensiva adversă, în miutul 10.
Primul sfert de oră înregistrează o oarecare dominare a gazdelor, dar mai mult tactică. De altfel, chiar prima jumătate de repriză, Cluj are avantajul posesiei şi majoritatea timpului este în terenul advers, dar nu găseşte poarta. În plus, defensiva clujenilor pare emotivă deşi nu a fost supusă la mari încercări.
Minutul 30. Echipele se taonează mult. Pasele şi posesia alternează la jumătatea terenului . Momentele de zvâcnire sunt rare şi scurte. CFR-ul lasă prea multe spaţii şi permite adversarilor să îşi facă jocul de aşteptare. Deşi joacă acasă, Clujul nu pare dispus să lupte. A înregistrat circa trei ocazii, adversarii niciuna dar nu sunt convingători.

Repriza a doua confirmă că CFR nu are vervă, şi pare că îi lipseşte şi voinţa de a câştiga. Jucătorii sunt neatenţi şi pierd multe mingi, sau nu luptă pentru a le recupera.
După atâtea greşeli vine şi golul, min. 55, mai mult ca răsplată, poate, pentru o posesie mai lungă. Lovitură liberă de pe partea stângă executată pe jos de Peralta, iar Culio deschide scorul cu un şut de la marginea careului. În afare ocaziei oaspeţilor din min. 70 jocul stagnează din nou. Aceasta pentru încă cinci minute pentru că avea să vină golul doi al CFR, prin Traore, introdus la pauză în locul lui Kone. Cursa pe partea dreapta şi şut sec, în forţă de la marginea careului care întâlneşte şi bara în drum spre gol. Câteva minute mai târziu, danezii au trei faze periculoase la poartă în acelaşi atac, dar clujenii se apără bine şi cu noroc.
Min. 85. Deac reuşeşte golul trei dar arbitrii nu văd. Nici cel central, nici cel de poată, special pentru acest lucru postat acolo. Experimentul UEFA cu cinci arbitri se poate considera deha eşuat.
Dac şutează puternic din afara careului mingea întâlneşte bara, cade în spatele liniei porţii şi sare înapoi în teren, dar pentru arbitri nu s-a întâmplat nimic.
CFR câştigă meritat, după ce a controlat meciul, fără să forţeze, jucând parcă la relanti. Nu a făcut un meci antologic, de colecţie, ci a jucat atât cât să câştige, deşi a părut uneori că aceasta le e limita şi nu neaparat tactica.


CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Cadu, Alcantara, Panin - Culio, G. Mureşan, Peralta, Deac - Y. Kone, Dubarbier
Copenhaga: Wiland - Pospech, Larsson, Antonsson, Wendt - Vingaard, Kristensen, Hutchinson, Kvist - Santin, Almeida

Cel de-al doilea meci al greupei., Athletic cu Austria Viena s-a înheiat cu scorul de 3-0.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: europa league CFR Cluj FC Copenhaga
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close