Antena 3 CNN Sport Fotbal extern CFR Cluj lansează jucători în fotbalul mare. Alvaro Pereira, transferat la FC Porto pe 4,5 milioane de euro

CFR Cluj lansează jucători în fotbalul mare. Alvaro Pereira, transferat la FC Porto pe 4,5 milioane de euro

CFR Cluj lansează jucători în fotbalul mare. Alvaro Pereira, transferat la FC Porto pe 4,5 milioane de euro
Sursa foto: alvaro pereira
04 Iun 2009   •   10:45

Campioană a României pentru încă maxim o săptămână, CFR Cluj a perfectat prima plecare a verii, cea a fundaşului stânga uruguayan Alvaro Pereira. Dat ca şi transferat la Benfica, sudamericanul a plecat tot în Portugalia, dar la campioana FC Porto, care a plătit o sumă consistentă, 4,5 milioane de euro pentru 80% din drepturile pentru jucător. Astfel, Alvaro Pereira va fi coleg la echipa lusitană cu fostul rapidist Cristi Săpunaru.
Clubul ardelean a negociat plecarea lui Alvaro Pereira la Benfica Lisabona, club cu succes european şi intern mai mic decât FC Porto în ultimii ani, dar, spre norocul fotbalistului, campioana de pe "Stadio do Dragao" a intrat pe fir şi a făcut o ofertă mai bună. Potrivit site-ului portughez Maisfutebol, Pereira este, în mod oficial jucătorul "alb-albaştrilor", în schimbul sumei amintite. Veste bună pentru CFR Cluj, 20% din drepturile pentru jucător rămân în România, iar în cazul în care Pereira va fi transferat de FC Porto la o echipă şi mai mare, gruparea din Gruia va primi o cincime din sumă.
Alvaro Pereira a semnat un contract valabil până în iunie 2014, adică pe cinci ani, cu o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro, informează sursa citată.
Fundaşul de 24 de ani a venit la CFR Cluj în vara anului 2008, pentru 2,5 milioane de euro, de la echipa Argentinos Juniors. Cu echipa clujeană, internaţionalul uruguayan a jucat în Liga Campionilor în faţa echipelor Chelsea Londra, AS Roma şi Girondins Bordeaux, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai "feroviarilor".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj FC Porto Liga Campionilor transfer
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close