Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea a revenit în inferioritate numerică de la 0-2 şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor

Chelsea a revenit în inferioritate numerică de la 0-2 şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor

Chelsea a revenit în inferioritate numerică de la 0-2 şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    25 Apr 2012   •   09:03

Chelsea este prima echipă calificată în finala Ligii Campionilor, care se va desfăşura la Munchen pe 19 mai. Londonezii au încheiat la egalitate returul cu FC Barcelona, disputat pe Camp Nou, scor 2-2, revenind după ce au fost conduşi cu 2-0, deşi au evoluat în inferioritate numerică din minutul 37, când John Terry a fost eliminat.

 
Intenţiile trupei lui Di Matteo au fost clare încă de la început. Oaspeţii s-au aşezat muncitoreşte în propria jumătate de teren, sperând ca tactica din prima manşă, care le-a adus o victorie cu 1-0, să dea rezultate şi de această dată. A rezultat astfel un joc disputat doar înspre poarta lui Cech, defensiva englezilor rezistând până în minutul 35, atunci când Sergio Busquets a deschis scorul cu o execuţie simplă din interiorul careului.
 
Lucrurile s-au înrăutăţit pentru Chelsea, care la două minute după primirea golului a rămas fără căpitanul John Terry, acesta primind cartonaşul roşu pentru lovirea lui Alexis Sanchez, pentru ca apoi Andres Iniesta să facă 2-0 şi să dea senzaţia că meciul este practic jucat.
 
La fel ca şi în partida tur, echipa din capitala Angliei a marcat în prelungirile primei reprize şi la primul şut pe poartă. De această dată nu Drogba s-a aflat la finalizare, ci brazilianul Ramires, care l-a lobat elegant pe Victor Valdes şi a stabilit scorul pauzei. Momentul decisiv al întâlnirii s-a petrecut însă în minutul 49, atunci când Lionel Messi a ratat penaltyul obţinut de Fabregas, actualul Balon de Aur trimiţând în transversală şi rămânând fără gol împotriva lui Chelsea în opt meciuri.
 
Acelaşi Messi a mai tras o dată în bară de la marginea careului, iar Barcelona a avut un gol anulat pentru offside, înainte ca Fernando Torres să dea sentinţa definitivă în ultimul minut, la capătul unui contraatac în care a scăpat singur cu Valdes, atacantul spaniol driblându-l pe goalkeeperul gazdelor înainte de a înscrie în poarta goală. 
 
A fost un meci incredibil! Sunt foarte fericit pentru jucători, merită un asemenea moment. Am avut un sezon dificil, dar mereu am dat senzaţia că putem obţine ceva special atunci când aveam nevoie. Cred că asta face parte din DNA-ul acestor băieţi”, a declarat Roberto Di Matteo, antrenorul lui Chelsea.
 
De cealaltă parte, Pep Guardiola a dat încă o dată dovadă de fair-play: „Primul lucru care îmi trece prin minte este o uriaşă tristeţe. Cred că am jucat foarte bine şi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a ajunge în finală. Însă pe aceasta o vom privi la televizor şi trebuie să-i felicit pe cei de la Chelsea, care au fost excelenţi din punct de vedere defensiv”.
 
Londonezii au plătit însă scump obţinerea calificării, Terry, Ramires, Ivanovic şi Meireles urmând să lipsească în ultimul act, în timp de Gary Cahill, ieşit accidentat în debutul partidei, este incert.
 
Cea de-a doua finalistă se va decide miercuri seară, la Madrid, acolo unde Bayern Munchen va încerca să apere succesul obţinut în meciul tur, 2-1 cu Real.

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close