Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea acuză arbitrajul partidei cu Barcelona. A complotat UEFA împotriva unei finale englezeşti?

Chelsea acuză arbitrajul partidei cu Barcelona. A complotat UEFA împotriva unei finale englezeşti?

Chelsea acuză arbitrajul partidei cu Barcelona. A complotat UEFA împotriva unei finale englezeşti?
07 Mai 2009   •   15:55

Guus Hiddink a declarat că îi poate înţelege pe jucătorii săi care au acuzat o conspiraţie după ce o serie de greşeli controversate au blocat accesul formaţiei Chelsea Londra în finala Ligii Campionilor. Chelsea a fost egalată în partida retur cu Barcelona în minutele de prelungire şi a pierdut calificarea pe baza regulii golurilor înscrise în deplasare.

Hiddink a recunoscut că formaţia sa, care a jucat perfect în partida tur, scor 0-0, şi care trecuse în avantaj printr-un gol magnific al lui Michael Essien, a contribuit la propria cădere, nereuşind să fructifice una din şansele de a se desprinde pe tabela de marcaj. Asta nu l-a împiedicat totuşi să catalogheze arbitrajul norvegianului Tom Ovrebo - care i-a refuzat lui Chelsea mai multe penalty-uri - ca fiind cel mai slab din cariera lui.

"Desigur, jucătorii fac greşeli, antrenorii fac greşeli şi arbitrii pot face greşeli. Asta e, se întâmplă. Face parte din joc. Dar când vezi două, trei sau patru situaţii în care el lasă jocul să continue, atunci, într-adevăr, arbitrajul este cel mai slab pe care l-am văzut", a spus olandezul, care a recunoscut că echipa sa trebuia să majoreze scorul într-un joc pe care l-a dominat tactic.

"Este dezamăgitor că nu am terminat noi meciul. Putem fi critici la adresa noastră. Însă sentimentul general este că am fost jefuiţi. De aceea au fost mulţi nervi la final. Îi înţeleg pe jucători", a mai spus Hiddink.

Teoria conspiraţiei
Chelsea putea să beneficieze chiar de patru penalty-uri, iar jucători precum Terry, Ballack şi Drogba au făcut imediat legătura între performanţa arbitrului şi o presupunere că UEFA nu a dorit o nouă finală între două echipe din Anglia, după ce anul trecut londonezii au pierdut în faţa lui Manchester United la penalty-uri, după o finală plictisitoare.

Hiddink s-a distanţat de această teorie: "Conspiraţia este un cuvânt foarte dur şi trebuie dovedită. Eu nu pot să spun decât ceea ce am văzut. Nu pot să spun dacă celor de la UEFA le-ar fi plăcut sau nu o nouă finală englezească".

John Terry a numărat chiar şase sau şapte penalty-uri şi acest lucru i s-a părut uimitor. "De ce am primit un arbitru care a oficiat doar 10 meciuri în cariera lui în Liga Campionilor? Pentru a primi o semifinală de Liga Campionilor trebuie să fii mai bun. UEFA trebuie să fie tare în astfel de cazuri. Ar trebui să desemneze patru arbitri care sunt mai buni şi pe aceia să îi pună să conducă cele două manşe tur şi retur din semifinale. Ovrebo pur şi simplu nu a fost bun şi ne-a eliminat din competiţie", a spus şi Terry.

Ce i se reproşează lui Ovrebo
Minutul 24 - Daniel Alves îl faultează pe Florent Malouda la marginea careului, iar francezul cade în careu. Arbitrul dictează lovitură liberă, dar nu penalty.

Verdict - Reluările sugerează că faultul a fost comis în careu, dar faza nu este 100% clară. Cel mai probabil a fost o decizie greşită a arbitrului, însă poate fi una scuzabilă.


Minutul 26 - Eric Abidal pare să îl împiedice pe Didier Drogba în careu, dar arbitrul face semn ca jocul să continue.

Verdict - Un penalty clar, dar zecile de faze în care a simulat de-a lungul anilor s-au întors împotriva atacantului ivorian, care nu mai este crezut de nimeni.


Minutul 57 - Drogba intră în careu, iar Yaya Toure îl deposedează prin alunecare.

Verdict - Arbitrul a judecat corect. Drogba a cerut insistent penalty la această fază, însă conaţionalul său a câştigat corect balonul.


Minutul 82 - Nicolas Anelka trece mingea peste Gerard Pique, dar fostul jucător de la Manchester United este lovit în mână. Arbitrul lasă jocul să continue.

Verdict - Probabil neintenţionat henţul, dar Pique a avut noroc la această fază. Majoritatea arbitrilor ar fi acordat penalty, mâna lui nefiind lipită de corp şi influenţând decisiv faza. Mai mult, Pique a recunoscut henţul la finalul partidei.

Minutul 97 - Michael Ballack şutează spre poartă şi Samuel Eto'o blochează mingea cu o parte a corpului din zona umărului.

Verdict - Astfel de penalty-uri s-au mai dat, însă e greu ca Eto'o să se ferească de minge, când el s-a întors cu spatele şi nici nu şi-a mişcat braţele în direcţia mingii.


Ovrebo a ajutat şi România
Norvegianul, proaspăt intrat în elita fotbalului european, nu a fost lipsit de controverse. La primul său mare turneu, EURO 2008, norvegianul a fost trimis acasă după doar două meciuri, când a recunoscut că i-a anulat greşit, pe motiv de ofsaid, un gol lui Luca Toni, în partida dintre Italia şi România, scor 1-1.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close