Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea o duce excelent fără Scolari. Arsenal şi Liverpool obţin şi ele victorii vitale în Anglia (VIDEO)

Chelsea o duce excelent fără Scolari. Arsenal şi Liverpool obţin şi ele victorii vitale în Anglia (VIDEO)

Chelsea o duce excelent fără Scolari. Arsenal şi Liverpool obţin şi ele victorii vitale în Anglia (VIDEO)
Sursa foto: Didier Drogba
04 Mar 2009   •   14:28

Marţi a fost o zi cu noroc pentru echipele cu nume din Premier League. Atât principalele urmăritoare ale liderului, Liverpool şi Chelsea, cât şi mai slab clasata Arsenal, au obţinut victorii importante în etapa a 28-a din campionatul Angliei. Cu toate acestea, Manchester United mai păstrează un avans de patru puncte şi mai poate adăuga încă şase dacă îşi câştigă restanţele, putând sta foarte liniştită în acest moment.
Campionatul englez putea fi declarat încheiat dacă Chelsea şi Liverpool nu îşi câştigau partidele pe care le aveau de disputat marţi. Şi misiunea lor nu era deloc una uşoară, Liverpool venind după două partide din care nu obţinuse decât un punct, ia formaţia de pe Stamford Bridge având patru jucători foarte importanţi accidentaţi. Ambele echipe au depăşit, însă, obstacolele pe care le aveau în faţă.
Rafa Benitez se temea, cu siguranţă, de moralul echipei lui înaintea jocului de pe Anfield Road cu Sunderland. Şi avea motive întemeiate, după 1-1 acasă cu Manchester City şi 0-2 la Middlesbrough. Elevii săi nu l-au menajat nici acum, pauza indicând acelaşi scor ca la începutul meciului. Totuşi, N'Gog şi Benayoun şi-au făcut datoria şi au adus prima victorie din campionat după trei meciuri. În minutul 52, N'Gog a marcat din vole după o recentrare cu capul a lui Steven Gerrard. Apoi, în minutul 65, israelianul Benayoun a marcat al 4-lea său gol stagional pentru Liverpool şi a marcat, din 6 metri, după o respingere slabă a portarului Fulop la un şut al lui Xavi Alonso.

Guus Hiddink a trebuit să se descurce în partida cu Portsmouth din deplasare fără Nicolas Anelka, Joe Cole, Mikael Essien şi Deco, dar acest lucru nu a contat foarte mult, formaţia londoneză, oaspete marţi seară, impunându-se prin golul lui Drogba din minutul 79. O fază construită pe partea dreaptă a dus la desprindere pe Fratton Park pentru "albaştri", fundaşul portughez Bosingwa centrând în mijlocul careului gazdelor. După ce jucătorii vizaţi de centrare nu au putut să atingă mingea, Didier Drogba a şutat fără preluare din unghi, la colţul lung, şi l-a învins pe nefericitul David James. Golul o menţine pe Chelsea pe locul secund în Premier League, la egalitate de puncte cu "cormoranii" lui Rafa Benitez.

Sezonul acesta este unul de coşmar pentru "tunari", echipa aflându-se pe un dezamăgitor loc cinci după 28 de etape. Situată la trei lungimi de surpriza Aston Villa şi având un meci mai mult disputat, formaţia lui Arsene Venger nu îşi permite deloc paşi greşiţi dacă vrea să reuşească ocuparea unui loc de Liga Campionilor la finalul sezonului. Echipa de pe Emirates Stadium nu avea, totuşi, cum să piardă pe terenul ultimei clasate din Premier League, West Bromwich Albion, reuşind trei goluri înainte de pauză pentru a-şi asigura cele trei puncte vitale, obţinute în urma rezultatului de 3-1. Danezul Niklas Bendtner a deschis scorul în minutul 4, dar replica a venit imediat şi gazdele au marcat trei minute mai târziu prin Brunt. Kolo Toure (minutul 38) şi iar Bendtner (minutul 44), însă, nu au fost de acord cu rezultatul şi au încheiat conturile cu "lanterna roşie" înainte de pauză.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close