Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea şi Real Madrid s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Chelsea şi Real Madrid s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Chelsea şi Real Madrid s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    15 Mar 2012   •   10:57

Chelsea Londra şi Real Madrid sunt ultimele echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce au reuşit să învingă cu acelaşi scor, 4-1, pe Napoli, respectiv TSKA Moscova.

La Londra, Chelsea trebuia să întoarcă înfrângerea suferită în meciul tur cu Napoli, scor 1-3, iar semnalul revenirii l-a dat ivorianul Didier Drogba, care a marcat în minutul 29, pentru ca John Terry, căpitanul gazdelor, să dubleze avantajul echipei antrenate de Roberto Di Matteo în debutul părţii secunde.

Italienii au reuşit însă să înscrie în minutul 55, prin elveţianul Gokhan Inler, care l-a învins pe Cech cu o execuţie frumoasă din afara careului. Dossena a comis un henţ stupid în propriul careu cu un sfert de oră înainte de final, iar Frank Lampard a transformat lovitura de pedeapsă şi a egalat situaţia la general.

Partida a intrat în prelungiri, acolo unde, în ultimul minut al primei reprize, sârbul Branislav Ivanovic a marcat golul care îi trimite pe londonezi între primele opt echipe ale Europei.

„Acest meci va avea locul său în istoria clubului, alături de semifinala cu Liverpool din 2008 sau dublele cu Barcelona şi Bayern Munchen din 2005, dacă luăm în considerare circumstanţele din ultima vreme şi înfrângerea din meciul tur. Nu am jucat tot timpul un fotbal frumos, dar am reuşit să obţinem rezultatul de care aveam nevoie, împotriva unei echipe foarte bune”, a spus Frank Lampard la finalul întâlnirii.

În cel de-al doilea meci de miercuri seară, Real Madrid nu a avut prea multe emoţii pe teren propriu în faţa ruşilor de la TSKA Moscova, în faţa cărora s-au impus cu 4-1, după 1-1 în prima manşă.

Argentinianul Gonzalo Higuain a deschis scorul pentru echipa lui Jose Mourinho, în minutul 26, iar Cristiano Ronaldo a făcut 2-0 imediat după pauză. Abia intrat pe teren, francezul Karim Benzema a marcat al treilea gol al gazdelor, cu 20 de minute înainte de final, oaspeţii reducând din diferenţă prin sârbul Zoran Tosic, autorul unei execuţii splendide din afara careului.

În prelungirile partidei, Ronaldo a reuşit dubla, stabilind astfel rezultatul final şi ajungând la 128 de goluri înscrise în tot atâtea meciuri pentru Real Madrid.

Cristiano Ronaldo continuă să fie incredibil. Oricine ar fi putut crede că, după ce a marcat atât de mult anul trecut, jocul său nu se mai poate îmbunătăţi, dar el este la un alt nivel”, a spus Jose Mourinho, tehnicianul liderului din Spania.

Tragerea la sorţi a sferturilor şi semifinalelor din Liga Campionilor va avea loc vineri, la sediul UEFA de la Nyon, Elveţia. În urne se vor regăsi AC Milan, APOEL Nicosia, Chelsea Londra, FC Barcelona, Bayern Munchen, Olympique Marseille, Real Madrid şi Benfica Lisabona.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close