Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea şi Real Madrid sunt primele semifinaliste din Liga Campionilor

Chelsea şi Real Madrid sunt primele semifinaliste din Liga Campionilor

Chelsea şi Real Madrid sunt primele semifinaliste din Liga Campionilor
de M.T.    |    09 Apr 2014   •   00:01

Chelsea Londra şi Real Madrid sunt primele echipe calificate în semifinalele Ligii Campionilor, în urma meciurilor disputate marţi seară.

Învinsă cu 3-1 în deplasare în meciul tur, Chelsea a câştigat pe teren propriu cu 2-0 în faţa francezilor de la Paris St. Germain, în timp ce Real Madrid, învinsă de Borussia Dortmund cu 2-0, merge mai departe graţie victoriei cu 3-0 din prima manşă.

Pe Stamford Bridge, echipa antrenată de Jose Mourinho a suferit o grea lovitură în debutul partidei, pierzându-l din cauza unei accidentări pe belgianul Eden Hazard, cel mai bun jucător al londonezilor în acest sezon.

Chiar şi în aceste condiţii, gazdele au deschis scorul în minutul 32, prin germanul Andre Schurrle, nimeni altul decât înlocuitorul lui Hazard.

Repriza a doua a început cu ghinion pentru Chelsea, Schurrle şi brazilianul Willian şutând în transversală în decurs de două minute.

Pe final, Mourinho a forţat introducându-i pe teren pe senegalezul Demba Ba şi pe spaniolul Fernando Torres, iar în minutul 87, atacantul african a marcat golul calificării.

Chelsea merge mai departe datorită golului marcat la Paris în urmă cu o săptămână, iar Mourinho îşi păstrează procentajul maxim din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, tehnicianul portughez având nouă calificări din tot atâtea încercări.

În celălalt meci al serii, în Germania, finalista ediţiei trecute, Borussia Dortmund, a fost foarte aproape de a întoarce rezultatul nefavorabil din meciul tur.

Formaţia pregătită de Jurgen Klopp s-a impus cu 2-0, ambele goluri fiind marcate în prima repriză, de Marco Reus, în minutele 24 şi 37.

Gazdele puteau da lovitura iar în partea a doua, când armeanul Henrikh Mkhitaryan a lovit bara, după ce l-a driblat şi pe portarul Iker Casillas.

Iniţial, se părea că Real Madrid, chiar şi fără portughezul Cristiano Ronaldo, nu va avea emoţii, la scorul de 0-0, spaniolii primind uşor un penalty. Argentinianul Angel Di Maria a irosit însă lovitura de pedepasă, iar oaspeţii au fost nevoiţi să tragă din greu pentru a-şi păstra avantajul din primul meci.

Într-un fel, s-a repetat povestea din semifinalele sezonului trecut, când Borussia a mers mai departe după un succes cu 4-1 pe teren propriu şi un eşec cu 2-0 la Madrid.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close