Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chivu l-a învins pe Goian: Inter a câştigat Cupa Italiei

Chivu l-a învins pe Goian: Inter a câştigat Cupa Italiei

Chivu l-a învins pe Goian: Inter a câştigat Cupa Italiei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
30 Mai 2011   •   11:04

Inter Milano a câştigat pentru a şaptea oară Cupa Italiei, după ce a învins-o pe Palermo cu 3-1 în finala de la Roma. Chivu a fost integralist la nerazzurri, în timp ce Goian, titular la sicilieni, a fost înlocuit din cauza unei accidentări în minutul 24 şi, mai mult ca sigur, va rata meciul naţionalei cu Bosnia.

Palermo a început mai bine meciul de pe Olimpico şi a avut ocaziile mai mari, însă Inter a aavut nevoie de o singură şansă pentru a marca. O pasă excelentă a lui Sneijder l-a pus pe Eto'o în situaţie de singur cu portartul, iar atacantul camerunez nu putea rata. Acelaşi tandem a lucrat şi faza golului doi, cu un sfert de oră înainte de final, fostul jucător al Barcelonei ajungând la cea de-a 37-a reuşită a sezonului, record personal în carieră.

Golul lui Munoz din minutul 87 a dat speranţe echipe lui Delio Rossi, însă Milito a punctat în prelungiri şi a înlăturat orice emoţii. Inter câştigă a patra Cupă a Italiei în ultimele şapte sezoane şi al treilea trofeu al stagiunii, după Supercupa Italiei şi Mondialul cluburilor.

Victoria de duminică reprezintă primul succes al carierei de antrenor pentru Leonardo, care a preluat-o pe Inter în iarnă, după plecarea lui Rafael benitez. „Nu vreau să par demagog, dar nu m-am gândit la acest meci ca la cel care îmi poate aduce primul trofeu. Meritul este doar al echipei, eu am venit aici doar în ianuarie. Mă consider norocos că am putut trece prin această experienţă, cu bune şi cu rele, şi sper că m-am mai maturizat puţin”, a declarat tehnicianul brazilian.

Inter îşi va înfrunta marea rivală locală, AC Milan, chiar în startul sezonului viitor, când cele două echipe se vor întâlni la Beijing în Supercupa Italiei.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close