Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chivu reîncepe antrenamentele la Inter cu restricţii. "Să nu atingă mingea cu capul"

Chivu reîncepe antrenamentele la Inter cu restricţii. "Să nu atingă mingea cu capul"

Chivu reîncepe antrenamentele la Inter cu restricţii. "Să nu atingă mingea cu capul"
Sursa foto: cristian chivu
09 Feb 2010   •   15:19

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României a primit de la medicii lui Inter Milano acceptul să păşească din nou pe terenul de antrenament. Cristi Chivu îşi reia, astfel, pregătirile după accidentarea gravă de la începutul lui ianuarie şi nu are decât o restricţie. Aceea de a nu lovi mingea cu capul până la sfârşitul lui februarie.
"Chivu a primit luni vestea pe care o aştepta, aceea de la doctori: era condiţia necesară şi suficientă, deoarece el abia aşteaptă această revenire. Deci, după ceva mai mult de o lună după incidentul cu Pellissier şi intervenţia chirugicală la cap aferentă, din 6 ianuarie, românul redevine jucător activ", transmite cotidianul italian Gazzetta dello Sport.
În ciuda revenirii rapide după operaţia suferită la cap, Chivu nu va putea să revină într-un meci prea curând. Riscurile provocate de o intervenţie chirurgicală de acest fel îl vor împiedica să joace mai devreme de sfârşitul lunii martie.
"Programul de pregătire prevede o reabilitare treptată, un nou tip de antrenament fizic, cu o condiţie esenţială: Chivu nu poate atinge mingea cu capul până la sfârşitul lunii februarie. O măsură dictată din motive de prudenţă, pentru că, de fapt, controalele medicale au fost liniştitoare. Profesorul Broggi, neurochirurg şi consilier al clubului Inter, a confirmat faptul că, în fapt, craniul jucătorului e în stare excelentă şi prin urmare cursul post-operatoriu a fost în conformitate cu previziunile şi aşteptările. Acum, situaţia va fi actualizată zilnic, în funcţie de rezultatul pregătirilor, dar teste medicale de ieri i-au oferit jucătorului un stimul pentru a indica o revenire în mod real pe teren până la sfârşitul lunii martie. În acest punct cheia cea mai importantă este aspectul psihologic", a notat publicaţia italiană.
Cristian Chivu s-a accidentat grav în partida Chievo - Inter, scor 0-1, disputată pe 6 ianuarie. Românul s-a lovit puternic, cap în cap, cu atacantul advers Pellissier, şi a fost dus de urgenţă la spital. Acolo, Chivu a fost operat de urgenţă pentru înlăturarea unui hematom şi refacerea unei fracturi din zona parietală.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close