Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chivu vorbeşte de obsesiile lui Mutu: ?El mereu a luat pastile pentru siluetă?

Chivu vorbeşte de obsesiile lui Mutu: ?El mereu a luat pastile pentru siluetă?

Chivu vorbeşte de obsesiile lui Mutu: ?El mereu a luat pastile pentru siluetă?
Sursa foto: cristi chivu
29 Ian 2010   •   11:34

Liderul echipei naţionale, Cristian Chivu, a fost luat prin surprindere de vestea că lui Mutu i-a fost depistată o substanţă interzisă în sânge. Totuşi, Chivu ştia că Mutu era interesat, chiar obsedat, de silueta sa şi lua diverse pastile pentru a fi cât mai suplu. Chiar şi laxative.
?Adi a fost dintotdeauna obsedat de siluetă. Ştiu că lua mereu pastile ca să meargă des la toaletă, să-şi menţină supleţea. Şi probabil că acum a nimerit pastila greşită. Nu cred însă că a fost o chestie voită.?, l-a disculpat Chivu pe colegul de la naţională.
Sfatul medicilor sportivi este, însă, lucru sfânt pentru Chivu. Fundaşul lui Inter spune că sunt multe greşeli în procesul de împachetare al medicamentelor, iar acesta este unul din motivele pentru care sportivii trebuie să fie foarte atenţi la ce iau.
?Eu am participat la nenumărate şedinţe medicale în Italia, unde ni s-a explicat că există riscul real ca, într-un flacon cu 60 de pastile permise dintr-un medicament oarecare, nedopant, să scape de pe banda de ambalare una sau două cu depuneri de substanţe interzise de la alte produse. De aceea, ni s-a recomandat să nu luăm absolut nimic fără avizul medicului. Probabil că Adi n-a ţinut cont de această sugestie. Eu, de exemplu, şi cînd îmi dau cu gel de păr duc prospectul doctorului să-mi confirme că e OK.?, a mai spus Chivu, pentru gsp.
Chivu îşi doreşte, acum, ca Mutu să aibă parte de suportul opiniei publice pentru a trece de acest moment greu care îi poate încheia, chiar, cariera de jucător.
?E o situaţie delicată. E problema unui om, a unui prieten. Să-i fim alături! Naţionala şi Fiorentina n-au nici o legătură cu această problemă. Mutu, ca orice jucător, reprezintă un patrimoniu pentru club şi trebuie ajutat.?, a încheiat căpitanul echipei naţionale a României.
Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu substanţa interzisă sibutramină la un control făcut pe 10 ianuarie la Florenţa. Comitetul Olimpic Italian (CONI) a comunicat rezultatul testului joi, verdictul acesta punând în pericol cariera de jucător a atacantului de 31 de ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close