Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ciprian Marica a marcat o dublă pentru Schalke la primul meci ca titular din acest sezon

Ciprian Marica a marcat o dublă pentru Schalke la primul meci ca titular din acest sezon

Ciprian Marica a marcat o dublă pentru Schalke la primul meci ca titular din acest sezon
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    28 Ian 2012   •   21:34

Ciprian Marica a fost eroul celor de la Schalke 04, care au reuşit să câştige cu 4-1 pe terenul lui FC Koln, rămânând astfel la egalitate de puncte cu Bayern Munchen şi Borussia Dortmund în fruntea clasamentului din Bundesliga.

Folosit în premieră în acest sezon ca titular în campionat, Marica a înscris de două ori, în minutele 60 şi 72, golurile sale întorcând rezultatul în favoarea „minerilor”, care erau conduşi cu 1-0, după reuşita lui Lukas Podolski din debutul întâlnirii.

Fostul dinamovist a contribuit şi la al treilea gol al echipei sale, oferindu-i o pasă excelentă lui Draxler, care a obţinut un penalty şi un cartonaş roşu pentru Brecko. Olandezul Klaas-Jan Huntelaar a transformat fără probleme lovitura de la 11 metri, pentru ca Marco Hoger să stabilească scorul final în minutul 82.

Imediat după marcarea celui de-al patrulea gol, Huub Stevens, tehnicianul lui Schalke, l-a înlocuit pe Marica, în locul atacantului român intrând Christoph Moritz.

Liderul Bayern Munchen a avut nevoie de o oră pentru a depăşi apărarea organizată a celor de la Wolfsburg, Mario Gomez deschizând scorul cu a 17-a reuşită din acest sezon. Bavarezii au închis definitiv conturile în minutul 90, atunci când olandezul Arjen Robben a marcat pentru 2-0 şi a stabilit rezultatul final.

Campioana Borussia Dortmund a ajuns la 13 partide consecutive fără înfrângere, după ce a câştigat cu 3-1 pe teren propriu în faţa celor de la Hoffenheim. Japonezul Shinji Kagawa a înscris o dublă pentru formaţia lui Jurgen Klopp, iar Kevin Grosskreutz şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor pentru gazde, în timp ce golul de onoare al vizitatorilor a venit cu opt minute înainte de final, de la Fabian Johnson.

Umilită acasă în etapa trecută de Dortmund, care a învins-o cu 5-1, Hamburg s-a revanşat faţă de fani cu un succes la Berlin, 2-1 cu Hertha. Marcell Jansen i-a adus în avantaj pe hanseatici, iar Mladen Petric a dublat diferenţa de pe tabelă în prlungirile primei reprize, echipa din capitala Germaniei reuşind să înscrie o singură dată, în minutul 82, prin Pierre-Michel Lasogga.

Werder Bremen şi Bayer Leverkusen s-au anulat reciproc, terminând la egalitate, scor 1-1, şi ratând şansa de a păstra contactul cu cele patru echipe din frunte, care se luptă pentru titlu şi locurile de Liga Campionilor. Claudio Pizarro a marcat pentru echipa lui Tomas Schaff, după jumătate de oră de joc, însă „farmaciştii” au punctat în debutul părţii secunde, prin Stefan Reinartz.

Un alt rezultat de egalitate s-a înregistrat într-un meci important în lupta pentru evitarea retrogradării, disputat între Augsburg şi Kaiserslautern şi încheiat cu scorul de 2-2. Marcel de Jong şi Stephan Hain au înscris pentru echipa care se află la primul sezon în Bundesliga, în timp ce Florian Dick a reuşit o dublă pentru fosta campioană a Germaniei.

În primul meci al etapei, desfăşurat vineri, Hannover s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în faţa lui FC Nurnberg, graţie golului reuşit de Mohammed Abdellaoue, în minutul 18.

Rezultate Bundesliga, etapa 19-a: Hannover - Nurnberg 1-0, Bayern - Wolfsburg 2-0, Werder Bremen - Leverkusen 1-1, Hertha - Hamburg 1-2, Augsburg - Kaiserslautern 2-2, Dortmund - Hoffenheim 3-1, FC Koln - Schalke 1-4.

Clasament: 1.Bayern 40p, 2.Dortmund 40p, 3.Schalke 40p, 4.Monchengladbach 36p (18j)... 16.Kaiserslautern 18p, 19.Augsburg 16p, 20.Freiburg 16p (18j).


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close