Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Claudio Ranieri, noul antrenor al lui Cristi Chivu la Inter Milano

Claudio Ranieri, noul antrenor al lui Cristi Chivu la Inter Milano

Claudio Ranieri, noul antrenor al lui Cristi Chivu la Inter Milano
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    22 Sep 2011   •   14:57

Claudio Ranieri este oficial noul antrenor al lui Inter Milano, echipa unde evoluează românul Cristi Chivu şi care l-a demis miercuri pe Gain Piero Gasperini, în urma rezultatelor slabe din startul sezonului.

 
Claudio Ranieri este noul antrenor al Interului. Tehnicianul a încheiat un contract valabil până la 30 iunie 2013. Ranieri va conduce primul antrenament la Appiano Gentile joi după-amiază, iar prezentarea oficială va avea loc vineri, 23 septembrie”, se arată într-un comunicat oficial de pe site-ul nerazzurrilor.
 
Gasperini are propriile idei, dar nu a reuşit să le facă să funcţioneze. Eu îmi doresc să fac această echipă să joace cum ştie ea mai bine. Inter a avut un debut slab de sezon şi o să vorbesc cu jucătorii, pentru a înţelege de ce s-a întâmplat astfel. Trebuie să readuc entuziasmul şi să trezesc echipa. Cred că mai au încă multe de oferit şi trebuie să o arate”, a declarat Ranieri miercuri seară, când sosirea sa la Inter era deja dată ca sigură.
 
În vârstă de 60 de ani, tehnicianul născut la Roma a debutat în Serie A în septembrie 1990, pe banca lui Cagliari, chiar într-un meci cu Inter, pierdut cu 0-3, ulterior el trecând pe la Napoli, Fiorentina, Valencia, în două rânduri, Atletico Madrid, Chelsea, Parma, Juventus şi AS Roma. 
 
În ciuda numelor importante pe care le-a pregătit de-a lungul timpului, Ranieri are un palmares sărac, o Cupă şi o Supercupă a Italiei, ambele cu Fiorentina, şi o Cupă a Spaniei şi o o Supercupă a Europei cu Valencia.
 
Primul meci al noului antrenor pe banca Interului va avea loc sâmbătă, în Serie A, la Bologna. 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close