Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Clubul lui Goian, aproape de faliment: Glasgow Rangers a solitat plasarea sub administrare judiciară

Clubul lui Goian, aproape de faliment: Glasgow Rangers a solitat plasarea sub administrare judiciară

Clubul lui Goian, aproape de faliment: Glasgow Rangers a solitat plasarea sub administrare judiciară
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    14 Feb 2012   •   10:50

Unul dintre cele două mari cluburi ale Scoţiei, Glasgow Rangers, grupare la care este legitimat fostul stelist Dorin Goian, este la un pas de faliment.

Echipa care a cucerit de 54 de ori titlul de campioană a Scoţiei şi o Cupă a Cupelor se confruntă cu o gravă criză financiară, oficialii clubului solicitând plasarea acestuia sub administrare judiciară, a anunţat, luni, tribunalul din Edinburgh, citat de AFP.

În prezent, Rangers se află în aşteptarea unei decizii în cazul procesului cu fiscul britanic, care ar putea să coste clubul aproape 50 de milioane de lire sterline.

Dacă Glasgow Rangers va fi plasat sub administrare judiciară, decizie care ar putea fi dată în următoarele zece zile, actuala campioană  Scoţiei ar primi o penalizare de 10 puncte, situaţie în care lupta pentru titlu ar fi definitiv pierdută.

În acest moment, Rangers se află pe locul 2, la patru puncte în spatele marii rivale, Celtic Glasgow.

Când am preluat controlul clubului, în mai 2011, era clar că se confruntă cu mari probleme financiare. De la începutul mandatului, am considerat plasarea sub administrare judiciară ca o posibilitate ca acest club să-şi revină şi să o ia de capăt. Trăim vremuri grele, dar le transmit fanilor că nu vom renunţa”, a declarat Craig Whyte, preşedintele lui Rangers.

Din cauza situaţiei dificile, Glasgow Rangers s-a văzut nevoită să-l vândă în această iarnă pe croatul Nikica Jelavic, care a semnat cu Everton.


×
Subiecte în articol: Dorin Goian glasgow rangers Scotia faliment
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close