Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cluburile engleze au respins venirea în Premier League a scoţienilor de la Rangers şi Celtic

Cluburile engleze au respins venirea în Premier League a scoţienilor de la Rangers şi Celtic

Cluburile engleze au respins venirea în Premier League a scoţienilor de la Rangers şi Celtic
Sursa foto: celtic glasgow
13 Noi 2009   •   16:09

Scoţienii nu îşi vor trimite cele mai bune două echipe în prima ligă engleză, Premier League. Planul conducătorilor de la Celtic Glasgow şi Glasgow Rangers de a părăsi prima ligă scoţiană, una prea săracă şi slabă valoric, a eşuat când cluburile din Premier League au refuzat propunearea făcută în acest sens de preşedintele de la Bolton. Celtic şi Rangers ar fi urmat să intre în fotbalul englez via liga secundă, urmând să acceadă în prima ligă pe propriile forţe.
Celtic şi Rangers domină autoritar Scottish Premier League, iar din acest motiv jucătorii lor nu pot creşte cum trebuie din lipsa de adversari pe măsură. Mai mult, oficialii celor două echipe au acuzat deseori faptul că veniturile de la televiziuni sunt foarte mici din cauza faptului că joacă într-o ligă slab cotată. În acest condiţii, au forţat intrarea în adevărata industrie a fotbalului, Anglia. Preşedintele lui Bolton Wanderers, Phil Gartside, a propus intrarea celor două în liga a doua engleză, totodată cerând reducerea numărului de echipe din Premier League de la 20 la 18, potrivit The Guardian.
Iniţiativa lui Gartside a fost respinsă, însă, categoric prin vot de reprezentanţii cluburilor, care au caracterizat venirea lui Celtic şi Rangers în Anglia drept "nedorită şi neviabilă".
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close