Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Codrea câştigă duelul cu Mutu în Serie A. Siena-Fiorentina 1-0

Codrea câştigă duelul cu Mutu în Serie A. Siena-Fiorentina 1-0

Codrea câştigă duelul cu Mutu în Serie A. Siena-Fiorentina 1-0
02 Noi 2008   •   19:25

Siena a câştigat derby-ul toscan, cu 1-0, graţie golului lui Houssine Kharja. De altfel, aceasta a fost şi echipa mai bună, care a reuşit să depăşească o Fiorentina lipsită de imaginaţie.
În timp ce Alberto Gilardino era deja la al doilea meci de suspendare pentru golul înscris cu mâna, vestea bună a venit de la Adrian Mutu care s-a recuperat în timp şi a început meciul alături de Giampaolo Pazzini.
Partida a început în forţă, cu Fiorentina care aproape că a trecut în avantaj la 15 secunde de la fluierul de start. După o ocazie a gazdelor, meciul a devenit foarte închis, cu multe pase la mijlocul terenului. În minutul 18, Mutu îl deschide pe Pazzini, dar şutul acestuia este deviat peste bară. Din cornerul ce a urmat, Pazzini nu reuşeşte nici acum să înscrie, mingea fiindu-i luată de la picior.
În minutul 30, Mutu înscrie cu o lovitură de cap din centrarea lui Pasqual, dar deja se fluierase offside. Gol anulat.
A doua repriză aduce şi schimbarea pentru Mutu. În minutul 66, Prandelli îl scoate pe român, pentru a-i face loc lui Stevan Jovetic, forţat şi de faptul că Mutu nu era refăcut complet la genunchi şi nu putea juca tot meciul. Cu toate acestea, el nu a părăsit terenul fără să îşi arate nemulţumirea pentru înlocuire. Siena a început pressingul, iar rezultatul s-a văzut în cel de-al 31-lea minut al reprizei a doua, când Kharja bagă mingea în poartă cu capul după un corner.
În căutarea egalării, Fiorentina lasă numeroase spaţii pentru Siena, Maccarone şi Kharja creând numeroase probleme fără a reuşi însă să marcheze. În acest meci, Codrea a fost integralist pentru Siena, fiind notat cu 6,5 de presa italiană, în vreme ce Mutu a primit nota 6 pentru evoluţia sa.
Pentru Siena, Cosmin Moti a intrat în ultimele cinci minute in locul lui Portanova.
În altă partidă, cu Radu Ştefan integralist, Lazio Roma îşi continuă parcursul bun din acest start de sezon, reuşind să învingă Catania, scor 1-0. Nicolae Dică a fost accidentat si nu a jucat.
Dupa etapa cu numărul 10, Udinese ajunge pe locul întâi în Serie A alături de Inter, cu 21 puncte, urmate de Milan cu 20 şi Napoli- 19.
Alte rezultate în etapa de duminică în Serie A
Udinese- Genoa 2-2
Siena-Fiorentina 1-0
Lazio ? Catania 1-0
Atalanta- Lecce 0-0
Cagliari- Bologna 5-1
Milan şi Napoli se întâlnesc la ora 21.30 în meciul ce va stabili ocupanta locului 1 în SerieA.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu Serie A fiorentina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close