Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Comuniştii din St. Petersburg îi cer lui Putin un antrenor nord-coreean pentru Zenit

Comuniştii din St. Petersburg îi cer lui Putin un antrenor nord-coreean pentru Zenit

Comuniştii din St. Petersburg îi cer lui Putin un antrenor nord-coreean pentru Zenit
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    27 Sep 2012   •   10:37

Vladimir Putin a primit o solicitare mai puţin obişnuită din partea comuniştilor ruşi din St. Petersburg, aceştia cerându-i preşedintelui Rusiei un antrenor nord-coreean pentru echipa de fotbal Zenit, fostă câştigătoare a Cupei UEFA.

Campioană a Rusiei în ultimii doi ani, Zenit s-a confruntat cu probleme interne în ultima săptămână, cauzate de faptul că mai mulţi veterani din lot şi-au declarat nemulţumirea faţă de faptul că atacantul brazilian Hulk şi mijlocaşul belgian Axel Witsel (foto), jucători pe care clubul a plătit aproximativ 80 de milioane de euro în ultima zi de transferuri, primesc salarii prea mari.

Acest lucru a dus la retrogradarea la echipa a doua a căpitanului Igor Denisov şi a atacantului Alexander Kerzhakov, unul dintre golgheterii formaţiei din St. Petersburg.

Astfel, miercuri, comuniştii din St. Petersburg, care sunt independeţi faţă de Partidul Comunist Rus şi filiala sa locală, au decis să acţioneze şi i-au cerut lui Vladimir Putin să salveze clubul şi să-l înlocuiască pe actualul antrenor, italianul Luciano Spalletti, cu un tehnician din Coreea de Nord.

„Avem o situaţie explozivă la Zenit şi în întregul oraş St. Petersburg. Este evident că echipa a scăpat de sub control. Sunt conflicte interne între jucători, care se ceartă în privinţa salariilor. Este greu să se facă distincţia dintre bine şi rău în acest conflict deschis. Cu toţii sunt egoişti şi lacomi. Atât Denisov şi Kerzhakov, cât şi Hulk şi Witsel, care nu vor putea deveni ăarte din identitatea oraşului nostru”, se arată în scrisoarea comuniştilor, postată pe site-ul lor oficial şi citată de Reuters.

„Zenit are nevoie de un antrenor dur din Coreea de Nord, acolo unde sportul reprezintă o luptă în fiecare zi”, se mai precizează în comunicat.

Clubul a refuzat să comenteze cererea comuniştilor, însă Putin nu pare la fel de preocupat. Mai mult decât atât, liderul de la Kremlin a ţinut să dea asigurări că banii pentru transferuri vin de la compania Gazprom, sponsorul celor de la Zenit, nu de la stat.

„Şi eu mă mai plâng din când în când, însă aş vrea să notaţi că jucătorii sunt cumpăraţi de companii, nu de guvern. De asemenea, fanii îşi doresc să vadă staruri. Nu jucători care se află în declin, ci cei aflaţi la apogeu”, a spus Putin, care este născut chiar în St. Petersburg.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close