Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Conducerea lui Ajax a demisionat din cauza neînţelegerilor cu Johan Cruyff

Conducerea lui Ajax a demisionat din cauza neînţelegerilor cu Johan Cruyff

Conducerea lui Ajax a demisionat din cauza neînţelegerilor cu Johan Cruyff
31 Mar 2011   •   12:30

Întreaga conducere a lui Ajax Amsterdam a demisionat miercuri din cauza diferenţelor de opinie cu Johan Cruyff. Cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un punct comun în ceea ce priveşte felul în care clubul trebuie condus. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat oficial postat pe site-ul „lăncierilor”, membrii Consiliului de Administraţie urmând să-şi păstreze actualele funcţii până se va decide cine le va lua locul.

Este vorba despre importanţa pe care o are Ajax. Am luat această decizie pentru binele clubului. Nimeni nu este mai presus de Ajax. Johan Cruyff nu este un oarecare. La Amsterdam este un semizeu, dacă nu chiar un zeu”, a declarat preşedintele Uri Coronel.

Johan Cruyff s-a întâlnit cu reprezentanţii conducerii săptămâna trecută pentru a discuta asupra unor modificări şi schimbări de personal în cadrul clubului. Coronel a dezvăluit faptul că fostul jucător al „lăncierilor” a solicitat concedierea a opt persoane şi aducerea la echipă a lui Dennis Bergkamp şi Wim Jonk. De asemenea, Cruyff şi-a exprimat părerea că antrenorul Frank De Boer ar trebui să aibă o responsabilitate mai mare în felul în care este condus clubul. Directorul executiv Rik van den Boog nu s-a arătat dispus să implementeze toate aceste propuneri, astfel că s-a ajuns la o nedorită schismă.

Conducătorii lui Ajax sunt de părere că toate aceste lucruri care se întâmplă în ceea ce priveşte clubul creează tulburări extrem de dăunătoare pentru echipă”, se arată într-o declaraţie a demisionarilor, care au adăugat că au luat decizia de a se retrage pentru ca echipa din Amsterdam să reuşească să depăşească impasul în care se află.

Ajax Amsterdam se află pe locul 3 în Eredivisie şi nu a mai reuşit să câştige un titlu al Olandei din 2004.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close