Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Copa America: Argentina, eliminată la penaltyuri. Peru învinge Columbia în prelungiri

Copa America: Argentina, eliminată la penaltyuri. Peru învinge Columbia în prelungiri

Copa America: Argentina, eliminată la penaltyuri. Peru învinge Columbia în prelungiri
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
17 Iul 2011   •   14:17

Gazda Copei America, Argentina, a fost eliminată în sferturile de finală de Uruguay, care s-a impus cu 5-4 în urma loviturilor de departajare. După 120 de minute de joc, scorul era egal, 1-1.

 
Uruguayul a deschis scorul în meciul desfăşurat la Santa Fe după numai cinci minute, Diego Perez marcând după o lovitură liberă. Argentina a egalata 12 minute mai târziu, atunci când Higuain l-a învins pe Muslera în urma unui assist perfect trimis de Messi.
 
Rămaşi în inferioritate numerică cu şapte minute înainte de pauză, Diego Perez a fost eliminat pentru două galbene, elevii lui Oscar Washington Tabarez au rezistat asaltului lansat de gazde, în special datorită lui Muslera, noul portar al lui galatasaray prinzând o zi extraordinară, motiv pentru care a şi fost desemnat jucătorul meciului.
 
Egalitatea numerică a fost restabilită în minutul 86, atunci când Mascherano a primit şi el al doilea cartonaş galben şi a fost trimis la vestiare. În prelungiri, nici una dintre echipe nu a mai reuşit să înscrie, astfel că soarta calificării a fost decisă de penaltyuri, acolo unde ratarea lui Tevez s-a dovedit decisivă.
 
După ce anul trecut a jucat în semifinale la Cupa Mondială din Africa de Sud, naţionala Uruguayului ajunge în aceeaşi fază şi la Copa America şi continuă să viseze la titlul cu numărul 15, performanţă ce ar reprezenta un record în istoria competiţiei.
 
Am început să jucăm în Copa America. Suntem foarte încântaţi, ştiam că echipa este în creştere. Suntem bucuroşi că am reuşit să ne calificăm, mai ales că am făcut-o împotriva unui rival istoric şi am avut şi publicul împotriva noastră”, a declarat Tabarez la finalul partidei.
 
Nu cred că putem vorbi de un eşec. Am făcut totul pentru a încerca să cucerim trofeul, dar nu am reuşit. Eşec este un cuvânt prea greu. Nu am jucat deloc rău astăzi, am avut multe ocazii de gol, dar nu am profitat de pe urma lor”, a spus selecţionerul Argentinei, Sergio Baptista.
 
Pentru Argentina, perioada de secetă continuă. Ultimul trofeu cucerit de „pume” a fost chiar Copa America, în 1993.
 
În semifinale, Uruguayul va întâlni naţionala statului Peru. Echipa antrenată de Sergio Markarian a depăşit momentele dificile din cea de-a doua repriză a timpului regulamentar, când Columbia a ratat şi un penalty prin Falcao, şi s-a impus cu 2-0 după prelungiri.
 
Carlos Lobaton a profitat de o ieşire greşită a goalkeeperului columbian Martinez şi a deschis scorul în minutul 101, pentru ca fostul coleg al lui Mutu de la Fiorentina, Juan Manuel Vargas, să stabilească rezultatul final cu un şut din interiorul careului cu nouă minute înainte de sfârşitul partidei.
 
Trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru această victorie. Dacă adversarii noştri nu ar fi ratat acel penalty, povestea acestui meci ar fi putut fi alta. Am făcut un efort uriaş, pentru că Peru a jucat împotriva unei echipe cu jucători exuberanţi şi foarte buni din punct de vedere fizic. Disciplina arătată de elevii mei a fost însă decisivă”, a declarat Markarian. 
 
Duminică noapte se vor decide şi celelalte două semifinaliste, în urma meciurilor Brazilia-Paraguay şi Chile-Venezuela, semifinalele urmând să se desfăşoare pe 19 şi 20 iulie.

×
Subiecte în articol: Argentina Uruguay Peru Columbia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close