Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Copa America: Chile câştiga Grupa C, Uruguay întâlneşte Argentina în sferturi

Copa America: Chile câştiga Grupa C, Uruguay întâlneşte Argentina în sferturi

Copa America: Chile câştiga Grupa C, Uruguay întâlneşte Argentina în sferturi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
13 Iul 2011   •   13:15

Naţionala statului Chile şi-a asigurat prima poziţie în Grupa C de la Copa America, după ce a câştigat cu 1-0 meciul cu Peru şi a evitat o întâlnire cu Argentina în sferturile de finală ale competiţiei.

Partida disputată la Mendoza a fost decisă de autogolul lui Andre Carrillo din minutul 90, venit în urma unui corner executat de Jorge Valdivia. Deşi ambele echipe aveau asigurat locul în sferturile de finală, meciul nu a fost lipsit de tensiune şi durităţi, cu jumătate de oră înainte final Jean Beausejour şi Giancarlo Carmona fiind eliminaţi după o altercaţie.

Câştigătoare a Grupei C cu 7 puncte, Chile a evitat un duel cu Argentina în sferturile de finală, dar ar putea înfrunta Brazilia. Cu toate acestea, jucătorii lui Claudio Borghi visează frumos. „Suntem pregătiţi să câştigăm trofeul, dar e prea devereme să ne lansăm în astfel de pronosticuri. Pot spune doar că vom juca de la egal la egal orice meci, indiferent de rezultat”, a declarat atacantul chilian Humberto Suazo.

Fără victorie în primele două meciuri, naţionala Uruguayului era obligată să câştige în ultima etapă împotriva Mexicului. Obiectiv îndeplinit, echipa lui Oascar Washington Tabarez impunându-se cu 1-0, unicul gol fiind marcat de fostul jucător al lui CFR Cluj, Alvaro pereira, aflat la a doua reuşită la Copa America.

Cu 5 puncte, semifinalista ultimei ediţii a Cupei Mondiale se califică în sferturile de finală de pe poziţia a doua în Grupa C şi se va lupta pentru un loc în semifinale cu Argentina, gazda competiţiei.

Orice se poate întâmpla, nimic nu este scris dinainte, dar ştim că vom întâlni un adversar dificil, pe care oricum ar fi trebuit să-l înfruntăm la un moment dat. Trebuie să uităm ce a fost la Cupa Mondială. Cu tot respectul pentru Copa America, în Africa de Sud era un alt nivel de concentrare. Asta nu înseamnă însă că nu ne dorim să obţinem şi aici o performanţă importantă”, a declarat tehnicianul albicelestilor la finalul meciului.

În funcţie de rezultatele din ultimelor meciuri din grupe, Brazilia-Ecuador şi Paraguay-Venezuela, Peru îşi va afla adversara din sferturile de finală, care poate fi ori Columbia, ori câştigătoarea Grupei B.

×
Subiecte în articol: Argentina Uruguay Chile
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close