Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Copa America: Golurile lui Pato şi Neymar aduc Braziliei victoria şi calificarea în sferturile de finală

Copa America: Golurile lui Pato şi Neymar aduc Braziliei victoria şi calificarea în sferturile de finală

Copa America: Golurile lui Pato şi Neymar aduc Braziliei victoria şi calificarea în sferturile de finală
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
14 Iul 2011   •   13:11

Ultimele meciuri din faza grupelor au adus în cele din urmă şi spectacolul la Copa America. Prim planul a fost luat de Brazilia, care, după două evoluţii neconvingătoare, a câştigat cu 4-2 în faţa Ecuadorului, duble pentru Pato şi Neymar, şi s-a calificat în sferturile de finală, acolo unde va întâlni naţionala Paraguayului.

Pato a deschis scorul în minutul 28 cu o lovitură superbă de cap, însă ecuadorienii au egalat înainte de pauză prin Felipe Caicedo, care a profitat de o intervenţie greşită a portarului Julio Cesar. Neymar i-a readus pe brazilieni în avantaj imediat după pauză, dar Caicedo făcut dubla după o nouă minge greşită de goalkeeperul echipei lui Mano Menezes.

Cu jumătate de oră înainte de final, Pato a marcat al doilea său gol în acest meci şi a readus Selecao în avantaj, pentru ca Neymar să securizeze succesul brazilienilor în minutul 76. Cu 5 puncte, Brazilia câştigă la golaveraj Grupa B în faţa Venezuelei, care continuă să fie surpriza plăcută de la Copa America.

Considerată până nu demult cenuşăreasa Americii de Sud, Venezuela reuşise să obţină în primele două meciuri, cu Brazilia şi Ecuador, 4 puncte, fără a primi vreun gol. Echipa lui Cesar Farias a deschis scorul şi în meciul cu Paraguay, prin vedeta Salomon Rondon, însă paraguayenii au întors rezultatul şi, în minutul 86 conduceau cu 3-1, după golurile reuşite de Alcaraz, Barios şi Riveros.

Deşi aveau calificare în sferturi asigurată, indiferent de rezultatul final, jucătorii din Venezuela nu s-au resemnat şi au egalat în ultimele două minute, prin Miku şi Perozo.

Paraguayul merge în sferturi de pe locul 3, câştigând la goalveraj lupta cu Costa Rica, şi va întâlni Brazilia, echipă cu care a remizat în meciul din grupă, scor 2-2. Venezuela va lupta pentru un loc în semifinale cu naţionala statului Chile.

Program sferturi de finală Copa America, 16-17 iulie

Columbia - Peru
Argentina - Uruguay
Brazilia - Paraguay
Chile - Venezuela

×
Subiecte în articol: Brazilia Venezuela Neymar
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close