Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Corupţie în fotbalul european. Poliţia germană a demarat arestările pentru o serie de meciuri trucate

Corupţie în fotbalul european. Poliţia germană a demarat arestările pentru o serie de meciuri trucate

Corupţie în fotbalul european. Poliţia germană a demarat arestările pentru o serie de meciuri trucate
Sursa foto: cartonas rosu
19 Noi 2009   •   18:46

Poliţia şi Parchetul din oraşul german Bochum au declanşat, joi, o "sesiune" de arestări şi percheziţii pentru un număr de meciuri care ar fi fost trucate în fotbalul german. Anchetele care au dus la aceste acţiuni ale organelor abilitate au fost demarate cu sprijinul UEFA de la începutul anului 2009, şi au vizat mai multe persoane, majoritatea din Kosovo, care au mituit jucători, antrenori, arbitri şi alţi responsabili din campionatele importante din Vestul Europei.
O serie de persoane au fost arestate, iar altele au făcut subiectul percheziţiilor pentru mituirea prin transferuri bancare a unor fotbalişti, antrenori, şi alţi oficiali ai cluburilor, dar şi arbitri. Trucarea meciurilor s-a făcut pentru obţinerea de beneficii din pariurile sportive, după cum a comunicat Parchetul din Bochum, potrivit Mediafax. Procurorii germani au anunţat că vor face mai multe precizări vineri, în prezenţa unui reprezentant din partea UEFA.
Cei vinovaţi pentru vărsarea de fonduri în conturile diverşilor oameni de fotbal, fotbalişti sau oficiali, par să provină din statul Kosovo, şi sunt în număr de aproximativ 100! Printre aceştea se numără şi două nume deja infame, Milan şi Ante Sapina, care au fost acuzaţi în 2005 într-un scandal legat de meciuri trucare în Bundesliga.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bundesliga mita meciuri trucate
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close