Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Costa Rica a fost confirmată ca adversară a Ţării Galilor în meciul memorial Gary Speed

Costa Rica a fost confirmată ca adversară a Ţării Galilor în meciul memorial Gary Speed

Costa Rica a fost confirmată ca adversară a Ţării Galilor în meciul memorial Gary Speed
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    04 Ian 2012   •   20:37

Costa Rica a fost confirmată ca adversară a Ţării Galilor în meciul memorial Gary Speed, care va avea loc pe 29 februarie, la Cardiff.

Ţara din America Centrală nu a fost aleasă întâmplător pentru această partidă, Speed debutând în echipa naţională chiar împotriva costaricanilor, în 1990.

Aceasta va fi o bună ocazie pentru a comemora viaţa şi performanţele unui om care a servit fotbalul galez, atât ca jucător, cât şi ca manager”, se arată într-un comunicat al federaţiei galeze.

Oficialii galezi au dezvăluit că 10% din profitul înregistrat de meciul de luna viitoare vor fi donate familiei lui Speed.

Gary Speed, care ocupa postul de selecţioner al Ţării Galilor, s-a sinucis în luna noiembrie 2011, la 42 de ani.

Ca jucător, Speed a evoluat de 85 de ori pentru naţională, al doilea cel mai selecţionat fotbalist galez, după portarul Neville Southall, şi a îmbrăcat tricourile echipelor Leeds United, alături de care a cucerit un titlu de campion, în 1992, Everton, Newcastle United, Bolton şi Sheffield United.


×
Subiecte în articol: meci amical tara galilor Costa Rica
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close