Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Costin Lazăr, în topul celor mai binevoitoare gesturi din fotbal (VIDEO)

Costin Lazăr, în topul celor mai binevoitoare gesturi din fotbal (VIDEO)

Costin Lazăr, în topul celor mai binevoitoare gesturi din fotbal (VIDEO)
19 Mai 2009   •   18:08

Gestul de a refuza un penalty în meciul cu Oţelul Galaţi, din etapa a 21-a a Ligii I, pe motiv că nu a fost faultat în careu, l-a poziţionat pe Costin Lazăr, mijlocaşul echipei FC Rapid, în topul celor mai binevoitoare zece gesturi din fotbal.

Topul a fost întocmit de ziarul The Guardian, care a scris de Costin Lazăr că "a fost aşa de insistent atunci când a primit un penalty la meciul cu Oţelul Galaţi din acest sezon, încât centralul partidei şi-a schimbat decizia şi a dat o minge de arbitru. Rapid nu a avut nevoie în final de acel penalty, deoarece a câştigat meciul cu scorul de 4-0".

Vedeţi gestul lui Costin Lazăr, la finalul acestui clip video


În topul întocmit de publicaţia britanică este inclus şi gestul făcut de fosta legendă a fotbalului portughez Eusebio în finala Ligii Campionilor din 1968, dintre Benfica şi Manchester United. "Eusebio a ratat o şansă uriaşă de a marca golul ce putea aduce trofeul echipei lusitane, după ce şutul său a fost scos de portarul Alex Stepney. Eusebio a aplaudat intervenţia goalkeeperului formaţiei Manchester United. Finala a fost câştigată de Manchesteer prin trei goluri marcate în prelungiri", notează ziarul britanic, citat de Mediafax.

Gestul făcut de jucătorul italian Paolo Di Canio, în 2000, la meciul din Premier League dintre West Ham şi Everton, a fost şi el inclus în acest clasament: "După ce portarul echipei Everton, Paul Gerrard, a căzut pe gazon acuzând o accidentare, mingea a trecut prin careu şi a ajuns la Di Canio care era într-o poziţie teoretică de gol. Atacantul a luat însă mingea în braţe şi a împiedicat pe West Ham să înscrie golul victoriei".

În ierarhia făcută de cotidianul The Guardian mai sunt menţionate gesturi făcute de Ferenc Puskas (1967), Robbie Fowler (1997), Bernardo Gandulla (1930), Joseba Etxeberria (2008), clubul Leicester City (2007) şi tehnicianul Martin ONeill (2009), precum şi fostul suporter al echipei scoţiene Hearts, Mary White, pentru devotamentul care l-a arătat faţă de această echipă între 1938 şi 2007.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rapid Bucureşti the guardian
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close