Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Craiova, eliminată fără emoții de AC Milan din Europa League

Craiova, eliminată fără emoții de AC Milan din Europa League

Craiova, eliminată fără emoții de AC Milan din Europa League
04 Aug 2017   •   00:00

Echipa de fotbal CS Universitatea Craiova a fost eliminată din Europa League de formaţia italiană AC Milan, care a învins cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara pe stadionul ''San Siro'', în manşa secundă a turului al treilea preliminar al competiţiei. 

Milan, care câştigase cu 1-0 la Drobeta-Turnu Severin, s-a impus prin golurile marcate de Giacomo Bonaventura (9), Patrick Cutrone (53), ambele venite în urma unor faze fixe. 

Milan a avut iniţiativa în debutul meciului, i-a fost anulat şi un gol, pentru ofsaid, iar apoi a deschis scorul prin Bonaventura (9), care a reluat în plasă mingea respinsă greşit de Calancea, la un corner. 

Craiova a avut o ocazie uriaşă, prin Mitriţă, care ratase şi în primul meci o şansă imensă. Mitriţă a fost găsit excelent în careu de Zlatinski, dar şutul său a fost pe direcţia lui Donnarumma, care a salvat golul (20). 

Calancea s-a remarcat apoi în min. 22, când a scos de la colţul scurt şutul lui Rodriguez, pentru ca în min. 43 să respingă şutul lui Suso, după care Conti a reluat alături de poarta goală. 

AC Milan, care a făcut achiziţii în această vară de peste 200 de milioane de euro, a marcat al doilea gol, după pauză, printr-un produs al centrului propriu de juniori, Patrick Cutrone (53), care a trimis mingea în plasă, din apropiere, după o deviere norocoasă venită de la Alexandru Mateiu, în urma unei lovituri libere a gazdelor. 

Echipa craioveană, antrenată de italianul Devis Mangia, a avut apoi o perioadă bună de joc în care portarul Donnarumma a fost nevoit să se întrebuinţeze în două rânduri, de fiecare dată în faţa brazilianului Gustavo: în min. 63, talentatul portar italian (18 ani) a acordat corner la şutul din lovitură liberă expediat de Gustavo, iar apoi a reţinut balonul trimis în faţa porţii de acelaşi jucător brazilian. 

Milan a fost de două ori aproape de gol, însă lovitura de cap a lui Silva (76), deviată de Niang, a fost deturnată în corner, iar apoi Calancea a respins mingea trimisă cu capul de Niang (81). 

Ultima oportunitate a aparţinut lui Bărbuţ (85), al cărui şut centrare a fost respins de Donnarumma. 

CSU Craiova a părăsit onorabil competiţia, după două eşecuri la diferenţă mică în faţa uneia dintre cele mai bune şi titrate echipe din Europa. 

AC Milan - CS Universitatea Craiova 2-0 (1-0) 
Au marcat: Giacomo Bonaventura (9), Patrick Cutrone (53). 
Milano, stadion ''San Siro'': 65.000 spectatori 
Europa League - turul al treilea preliminar (manşa a doua) 
În prima manşă: 1-0. 

Au evoluat echipele: 
Milan: 99. Gianluigi Donnarumma - 12. Andrea Conti, 17. Cristian Zapata (căpitan), 22. Mateo Musacchio, 68. Ricardo Rodríguez - 79. Franck Kessié, 5. Giacomo Bonaventura (11. Fabio Borini, 81), 73. Manuel Locatelli - 94. M'Baye Niang, 8. Suso (10. Hakan Calhanoglu, 65), 63. Patrick Cutrone (9. André Silva, 71). Antrenor: Vincenzo Montella. 
Rezerve neutilizate: 30. Marco Storari - 2. Davide Calabria, 15. Gustavo Gomez, 18. Riccardo Montolivo. 
CSU Craiova: 1. Nicolae Calancea - 30. Radoslav Dimitrov, 44. Hrvoje Spahija, 6. Renato Kelic, 2. Tiago Ferreira - 21. Fausto Rossi (8. Alexandru Mateiu, 46), 23. Hristo Zlatinski, 11. Nicuşor Bancu - 7. Gustavo Vagenin, 10. Alexandru Băluţă (căpitan; 9. Mihai Roman, 65), 28. Alexandru Ionuţ Mitriţă (77. Cristian Bărbuţ, 83). Antrenor: Devis Mangia. 
Rezerve neutilizate: 51. Miodrag Mitrovic - 3. Marius Briceag, 5. Vladimir Screciu, 84. Alexandre Barthe. 

Arbitru: Nikola Popov; arbitri asistenţi: Gheorghi Todorov, Martin Venev; arbitru de rezervă: Stanislav Todorov (toţi din Bulgaria) 
Cartonaşe galbene: Rodriguez (45), Băluţă (48), Zapata (62). 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: AC Milan europa league fotbal
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close