Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cristiano Ronaldo a primit trofeul Gheata de Aur pentru sezonul 2010-2011

Cristiano Ronaldo a primit trofeul Gheata de Aur pentru sezonul 2010-2011

Cristiano Ronaldo a primit trofeul Gheata de Aur pentru sezonul 2010-2011
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    04 Noi 2011   •   20:01

Cristiano Ronaldo a primit, vineri după amiază, trofeul Gheata de Aur pentru sezonul 2010-2011, în cadrul unei festivităţi organizate la Hotelul Intercontinental din Madrid.

 
Jucătorul portughez al lui Real Madrid i-a depăşit în clasamentul Ghetei de Aur pe argentinianul Lionel Messi şi pe atacntul italian al lui Udinese, Antonio Di Natale.
 
Cei care i-au înmânat trofeul lui Ronaldo au fost Alfredo Di Stefano, preşedintele onorific al madrilenilor, şi Eusebio, primul câştigător din istorie al Ghetei de Aur.
 
Este un fenomen! Se descurcă foarte bine şi sper să o facă mulţi ani de acum înainte. Sigur, este mai uşor să câştigi Gheata de Aur atunci când joci pentru Real Madrid, dar asta nu-i scade din merite. Acesta rămâne un trofeu dificil de obţinut. De exemplu, Di Stefano nu l-a câştigat niciodată, deşi, pentru mine, el este numărul 1 în istoria fotbalului”, şi-a lăudat Eusebio compatriotul.
 
Ronaldo este al doilea jucător din istoria clubului Real Madrid care primeşte Gheata de Aur, primul fiind mexicanul Hugo Sanchez, în sezonul 1989-1990.
 
Stau aici, alături de două genii ale fotbalului, iar pentru mine acest lucru reprezintă foarte mult. Îmi doresc să ajunge printre cei mai mari jucători din istorie. Sunt tânăr, încă învăţ şi joc la un club care îmi oferă multe oportunităţi de a creşte. Primirea acestui trofeu este un moment important pentru cariera mea. Aş vrea să-l împart cu fanii lui Real Madrid şi cu cei care îmi sunt coechipieri”, a declarat Ronaldo.
 
Jucătorul de 26 de ani a adăugat că îşi doreşte să câştige trofee şi alături de echipa la care evoluează: „Sunt convins că va fi anul nostru. Nu gândesc şi nu acţionez individual, ci doar colectiv. Nu urmăresc să-mi bat recordurile personale şi nu credeam că voi avea aceste cifre în dreptul meu. Ceea ce contează este echipa, care acum este mai matură, iar la istoria pe care o are nu-şi permite să mai petreacă un an fără să câştige lucruri importante. Trofeele individuale sunt frumoase, dar eu vreau să câştig şi alături de coechipierii mei”.
 
Cristiano Ronaldo a marcat 40 de goluri în sezonul trecut din campionatul Spaniei şi a câştigat pentru a doua oară în carieră Gheata de Aur, prima oară reuşind această performanţă în tricoul lui Manchester United, în 2008, an în care a primit şi Balonul de Aur.
 

×
Subiecte în articol: Cristiano Ronaldo Madrid Real Madrid
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close