Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cristiano Ronaldo, acuzat de fraudarea fiscului spaniol cu 14,7 milioane euro

Cristiano Ronaldo, acuzat de fraudarea fiscului spaniol cu 14,7 milioane euro

Cristiano Ronaldo, acuzat de fraudarea fiscului spaniol cu 14,7 milioane euro
13 Iun 2017   •   13:40

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid, a fost acuzat marţi de fraudarea fiscului spaniol cu suma de 14,7 milioane euro, informează cotidianul El Pais. 

Secţia de delicte economice a Procuraturii provinciei Madrid a depus o plângere împotriva starului lusitan în faţa unui judecător de instrucţie, pentru patru delicte împotriva administraţiei fiscale, comise în perioada 2011-2014 şi care implică o fraudă de 14,7 milioane euro. 

Procuratura a argumentat că atacantul lui Real Madrid a profitat de o structură corporativă creată în anul 2010 pentru a ascunde de fiscul spaniol veniturile generate în Spania din drepturile de imagine, ceea ce reprezintă o neîndeplinire "voluntară' şi "conştientă" a obligaţiilor sale fiscale în ţara în care este rezident. 

Plângerea procurorilor madrileni s-a bazat pe "jurisprudenţa cea mai recentă" şi, în mod concret, pe sentinţa Tribunalului Suprem, care l-a condamnat în data de 24 mai pe argentinianul Lionel Messi de la FC Barcelona, pentru fapte similare, la 21 de luni de închisoare cu suspendare. 

Conform revistei economice americane Forbes, Cristiano Ronaldo este cel bine plătit sportiv din lume în acest moment, portughezul încasând 93 milioane dolari (82,6 milioane euro) în ultimele 12 luni din salarii (58 milioane dolari) şi contracte publicitare (35 milioane euro). 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Cristiano Ronaldo frauda
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close