Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cristiano Ronaldo la Real Madrid, pentru 93 de milioane de euro! Manchester United şi-a dat acordul

Cristiano Ronaldo la Real Madrid, pentru 93 de milioane de euro! Manchester United şi-a dat acordul

Cristiano Ronaldo la Real Madrid, pentru 93 de milioane de euro! Manchester United şi-a dat acordul
Sursa foto: cristiano ronaldo
11 Iun 2009   •   13:00

Real Madrid este la un pas de a-şi bate propriul record mondial de sumă de transfer a unui jucător, şi a făcut o ofertă pentru portughezul Cristiano Ronaldo de 93 de milioane de euro. Mancheste Unired, echipa celui mai bun fotbalist al lumii, a acceptat deja transferul şi tot ce mai rămâne este ca "Balonul de Aur" să accepte contractul madrilenilor. Real Madrid tocmai îl transferase şi pe Kaka de la AC Milan pentru 65 de milioane de euro.
Chiar clubul din Manchester este cel care a făcut publică vestea ofertei, printr-un comunicat oficial postat pe site-ul grupării:
"Manchester United a primit o ofertă-record mondial, necondiţionată, de 80 de milioane de lire sterline (aproximativ 93 de milioane de euro) pentru Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. La cererea lui Cristiano, care şi-a exprimat iar dorinţa de a pleca, şi după discuţiile cu reprezentanţii jucătorului, United a acceptat să dea Realului permisiunea de a negocia un contract cu jucătorul. Este de aşteptat ca situaţia să se clarifice până la 30 iunie.", a fost comunicatul clubului, potrivit Eurosport.
Mutarea lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid nu este loc o noutate, dar lumea fotbalului începuse să se obişnuiască cu tatonările permanente între cele două cluburi şi declaraţiile schimbătoare ale lui Ronaldo. Oferta-record înaintată de Florentino Perez, noul preşedinte al Realului, este însă un "atac" fără precedent, iar transferul are toate şansele să se concretizeze.
Portughezul, care deţine în acest moment Balonul de Aur şi titlul de Jucătorul Anului, a declarat de curând apropiaţilor că Real Madrid este o echipă moartă, dar noile mişcări de la clubul madrilen îi va schimba, cu siguranţă această părere lui Ronaldo.
Cristiano Ronaldo joacă la Manchester United din 2003, când a fost transferat de la Sporting Lisabona. În acest răstimp, lusitanul a marcat 118 goluri pentru club în cele 292 de apariţii oficiale. Cu 26 de goluri în sezonul încheiat, Ronaldo şi-a ajutat echipa să câştige din nou Premier League, pentru a treia oară consecutiv, potrivit sursei citate. United nu a reuşit, însă, să câştige din nou şi Liga Campionilor, pierzând cu Barcelona într-o finală în care Ronaldo a jucat mult sub aşteptări.
Transferul ar fi un record mondial
Clasamentul celor mai scumpe transferuri, conform Mediafax:
1. Cristiano Ronaldo (Portugalia), de la Manchester United la Real Madrid (2009): 93 de milioane de euro;
2. Zinedine Zidane (Franţa), de la Juventus la Real Madrid (2001): 75 de milioane de euro
3. Kaka (Brazilia), de la AC Milan la Real Madrid (2009): 65 de milioane de euro
4. Luis Figo (Portugalia), de la FC Barcelona la Real Madrid (2000): 61 de milioane de euro
5. Hernan Crespo (Argentina), de la Parma la Lazio Roma (2000): 56 de milioane de euro
6. Gaizka Mendieta (Spania), de la Valencia la Lazio Roma (2001): 48 de milioane de euro
7. Rio Ferdinand (Anglia), de la Leeds United la Manchester United (2002): 47 de milioane de euro
8. Andrei Shevcenko (Ucraina), de la AC Milan la Chelsea (2006): 46 de milioane de euro
9. Juan Sebastian Veron (Argentina), de la Lazio la Manchester United (2001): 46 de milioane de euro
10. Ronaldo (Brazilia), de la Inter Milano la Real Madrid (2002): 45 de milioane de euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close