Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cupa Africii pe Naţiuni 2010 din Angola debutează sub spectrul groazei. Vezi echipele şi vedetele

Cupa Africii pe Naţiuni 2010 din Angola debutează sub spectrul groazei. Vezi echipele şi vedetele

Cupa Africii pe Naţiuni 2010 din Angola debutează sub spectrul groazei. Vezi echipele şi vedetele
Sursa foto: didier drogba
09 Ian 2010   •   19:58

Competiţia în urma căreia se va alege "regina" fotbalului african nici nu a început, dar se poate spune deja ce cuvânt poate caracteriza Cupa Africi pe Naţiuni 2010 - "durere". Duminică se joacă primul meci al competiţiei ce se va încheia pe 31 ianuarie, Angola - Mali, dar nimeni nu se mai bucură că îi va vedea la lucru pe Samuel Eto'o, Didier Drogba sau, de ce nu, Yssouf Kone, ci plânge pentru tragedia care s-a petrecut cu delegaţia reprezentativei Togo, supusă vineri unui tir prelungit cu puşti-mitralieră.
La doi ani după ce echipa Egiptului câştiga Cupa Africii pe Naţiuni în Ghana, după o finală câştigată cu 1-0 împotriva Camerunului, 16 echipe se aliniază la startul competiţei din Angola. Dintre ele Egiptul deţine recordul de prezenţe, 14, la CAN, în timp ce 6 echipe sunt abia la a doua prezenţă. Mare favorită poate fi considerată, prin prisma palmaresului, reprezentativa "Faraonilor", dar echipele Coastei de Fildeş, Ghanei sau Camerunului nu pot fi nici ele puse mai prejos. De altfel, 7 dintre cele 16 echipe participante au mai câştigat competiţia, pe lângă cele enumerate mai numărându-se Algeria, Tunisia şi Nigeria.
Carnavalul fotbalului african este piperat cu unele dintre cele mai mari nume ale fotbalului mondial. Echipele mari ale Continentului Negru se pot mândri cu mulţi jucători de clasă. Astfel, iată câteva nume mari ale lumii fotbalului, prezente la CAN: Frederick Kanoute (Mali/FC Sevilla), Didier Drogba (Coasta de Fildeş/Chelsea Londra), Yssouf Kone (Burkina Faso/CFR Cluj), Mikael Essien (Ghana/Chelsea Londra), Jon Obi Mikel (Nigeria/Chelsea Londra) şi Samuel Eto'o (Camerun/Inter Milano).
Cele 16 echipe de la CAN au fost distribuite în patru grupe şi urmează să se lupte pentru accesul în sferturile de finală. Iată componenţa grupelor:
Grupa A
1. Angola
2. Mali
3. Malawi
4. Algeria
Grupa B
1. Coasta de Fildeş
2. Burkina Faso
3. Ghana
4. Togo
Grupa C
1. Egipt
2. Nigeria
3. Mozambic
4. Benin
Grupa D
1. Camerun
2. Gabon
3. Zambia
4. Tunisia
Trebuie menţionat că echipa naţională a statului Togo a renunţat în ultimul moment de a participa la CAN şi nu va disputa partidele pe care le avea programate cu Coasta de Fildeş, Burkina Faso şi Ghana. Meciurile din faza grupelor se vor disputa în perioada 10 ianuarie - 21 ianuarie. Cele patru sferturi de finală se vor juca pe 24 şi 25 ianuarie, iar semifinalele în aceeaşi zi, 28 ianuarie. Finala pentru locul trei va avea loc pe 30 ianuarie, în timp ce marea finală se joacă în ultima zi a lunii, la Luanda.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Africii pe Natiuni Didier Drogba
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close