Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cupa Africii pe Naţiuni 2012: Katongo califică Zambia în sferturi

Cupa Africii pe Naţiuni 2012: Katongo califică Zambia în sferturi

Cupa Africii pe Naţiuni 2012: Katongo califică Zambia în sferturi
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Ian 2012   •   12:22

Christopher Katongo a reuşit singurul gol al partidei dintre Zambia şi Guineea Ecuatorială, ducându-şi echipa pe primul loc în Grupa A şi în sferturile Cupei Africii pe Naţiuni 2012.

Zambia avea nevoie de un singur punct în faţa gazdelor competiţiei pentru a obţine calificarea, dar a reuşit chiar să câştige primul loc în grupă, după ce Katongo a făcut 1-0 în minutul 67, evitând o posibilă întâlnire cu favorita competiţiei, Coasta de Fildeş, în runda următoare.

Guineea Ecuatorială, care a surprins în primele două partide, putea să intre în avantaj la pauză, dar Ivan Bolado a fost oprit de o paradă excelentă a lui Kennedy Mweene.

Libia - Senegal 2-1
La aproape zece ani după ce umilea Franţa la Cupa Mondială din Coreea de Sud şi Japonia, Senegal a ajuns de râsul Africii. Deşi a pronit ca mare favorită a grupei A, gruparea senegaleză a reuşit contraperformanţa de a pierde toate cele trei meciuri ale competiţiei.

Libia s-a impus în ultimul meci al grupei A cu 2-1, ambele goluri fiind semnate de Ihab Albosefe (min 5 şi min 84), însă rezultatul a fost doar unul de palmares în condiţiile în care Zambia câştigase cealaltă partidă a grupei. Pentru Senegal a egalat Deme N'Diaye în minutul 11.

Clasament grupa A:
1. Zambia - 7p
2. Guineea Ecuatorială - 6
3. Libia - 4
4. Senegal - 0
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close