Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cupa Africii pe Naţiuni: Zambia câştigă grupa D, Camerun se strecoară şi ea în sferturi

Cupa Africii pe Naţiuni: Zambia câştigă grupa D, Camerun se strecoară şi ea în sferturi

Cupa Africii pe Naţiuni: Zambia câştigă grupa D, Camerun se strecoară şi ea în sferturi
21 Ian 2010   •   22:10

Camerun s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, după o remiză cu Tunisia, scor 2-2, în meciul decisiv de la Lubango. Armine Chermiti a deschis scorul pentru tunisieni în primul minut, când a luat prin surprindere apărarea cameruneză, dar Samuel Eto'o a egalat la începutul reprizei secunde şi a readus "leii" în joc.

Dezastrul ratării calificării părea conturat în minutul 63, când fundaşul Aurelien Chedjou a înscris în propria poartă şi a pus Tunisia din nou în avantaj. Camerun a reuşit totuşi să revină în doar un minut, Landry N'Guemo înscriind golul salvator.

Camerun a trebuit totuşi să se mulţumească cu locul doi în grupă, după ce Zambia a învins liderul dinainte etapei, Gabon, cu 2-1, în ultima etapă. Kalaba a deschis scorul pentru Zambia în minutul 28 şi Chamanga a dublat avantajul în minutul 62, pentru ca Marcolino să forţeze o revenire a echipei sale în minutul 83.

Gabon avea nevoie doar de un rezultat de egalitate înaintea acestei etape, dar s-a văzut eliminată de calcule la golaveraj. Zambia, Camerun şi Gabon au terminat cu acelaşi număr de puncte, iar într-un clasament separat întocmit între ele toate aveau golaveraj zero. Astfel a fost luat în calcul numărul de goluri înscrise între cele trei echipe: Zambia 4, Camerun 3, iar Gabon doar 2.

Clasament final
1. Zambia - 4p (5-5)
2. Camerun - 4p (5-5)
3. Gabon - 4p (2-2)
4. Tunisia - 3p (3-3)

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Cupa Africii pe Natiuni Camerun
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close