Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cupa UEFA: Dinamo Kiev învinge cu 3-0 pe PSG şi întâlneşte Şahtior în semifinale (VIDEO)

Cupa UEFA: Dinamo Kiev învinge cu 3-0 pe PSG şi întâlneşte Şahtior în semifinale (VIDEO)

Cupa UEFA: Dinamo Kiev învinge cu 3-0 pe PSG şi întâlneşte Şahtior în semifinale (VIDEO)
16 Apr 2009   •   21:22

Dinamo Kiev este prima echipă calificată în semifinalele Cupei UEFA după ce a reuşit să învingă cu 3-0 pe PSG. Ucrainienii au rezolvat repede problema calificării, marcând de două ori în primul sfert de oră şi nelăsându-le practic nicio şansă parizienilor.

După 0-0 în capitala Franţei, echipa românilor Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat pornea ca favorită în partida retur. Ucrainienii au confirmat acest lucru, Bangoura înscriind chiar în debut, în minutul 4. Avantajul gazdelor se va dubla după o greşeală incredibilă a lui Landreau, goalkeeperul francez marcându-şi un autogol hilar în minutul 16. Problema calificării odată rezolvată, Dinamo s-a mulţumit să-şi menţină avantajul, dar a profitat de încă o greşeală a portarului advers şi a făcut 3-0 în repriza a doua prin Vukojevic. Pe final, în minutul 83, a intrat şi Ghioane, Cernat rămânând pe bancă până la sfârşit.








Olympique Marseille - Şahtior Doneţk 1-2

Ucrainienii merg în semifinalele competiţiei, acolo unde vor juca cu marea rivală din campionatul intern, Şahtior Doneţk. Elevii lui Mircea Lucescu au reuşit să-şi apere avantajul de două goluri luat în prima manşă cu Marseille şi au câştigat partida retur din Franţa cu scorul de 2-1.

Cu Răzvan Raţ printre titulari, Şahtior a jucat precaut în primele minute ale partidei, dar fără să neglijeze atacul. Dovadă stă şi golul reuşit de Fernandinho în minutul 30, care a pus formaţia din Doneţk într-o poziţie foartă bună cu privire la calificare. Ben Arfa a egalat în minutul 42, însă reuşita sa trebuia completată de încă trei goluri din partea francezilor.





Ocazii au avut şi calificarea putea fi posibilă dacă jucătorii nu ratau cu seninătate. Ultimul cuvânt l-a avut însă tot formaţia lui Mircea Lucescu, care a mai adunat câteva puncte şi pentru coeficientul ţării, când Luiz Adriano a înscris la un ultim contraatac.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo Kiev psg Cupa UEFA
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close