Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Curg elogiile la adresa lui Mutu în presa italiană. "E sigur, Il Fenomeno s-a întors"

Curg elogiile la adresa lui Mutu în presa italiană. "E sigur, Il Fenomeno s-a întors"

Curg elogiile la adresa lui Mutu în presa italiană. "E sigur, Il Fenomeno s-a întors"
Sursa foto: adrian mutu
15 Ian 2010   •   11:53

Adrian Mutu i-a recucerit pe italieni cu prestaţiile sale din ultimele meciuri ale Fiorentinei. Mai mult, cele două goluri din partida de cupă cu Chievo, câştigată de formaţia "Viola" cu 3-2, i-au făcut pe jurnaliştii italieni să titreze: "Maestru! A ţinut singur în corzi toată apărarea lui Chievo. Semn clar că "Fenomentul" s-a întors, mai spun ei.
"Greutatea Fiorentinei în acest meci a căzut pe umerii lui, iar jucătorul român s-a comportat în consecinţă. Mutu a fost cel care a gestionat toate acţiunile ofensive ale echipei sale şi a făcut-o cum trebuie. Oportunist ca întotdeauna la golul de 1-1 şi foarte frumoasă finalizarea sa la reuşita de 3-2. Un lucru este sigur, "Il Fenomeno" s-a întors", a notat Fiorentina.it.
La fel de frumos a vorbit despre român şi publicaţia sportiva.it, care consideră că Mutu a fost mai mult decât un bun, atacant, un căpitan.
"A fost liderul Fiorentinei deoarece pe lângă goluri, care întodeauna te aştepţi de la Mutu sã le marcheze, a reuşit sã interpreteze în cel mai bun mod rolul de căpitan".
Fiorentinanews.it merge şi mai departe şi spune că, în acest moment, Mutu esti singurul jucător al echipei care poate face diferenţa, creând ceva neaşteptat.
"Campionat sau Cupa Italiei, în acest moment pentru Mutu nu este nicio diferenţă, având în vedere cã a reuşit să fie briliant şi să marcheze cu regularitatea pe care o avea în trecut. Este singurul care poate crea ceva neaşteptat".
Poate cel mai important pentru Mutu, el şi-a atras laudele antrenorului său, Cesare Prandelli:
"De la Mutu, atunci când e sănătos, te aştepţi mereu să facã jocuri excelente. Ne-am dat seama de asta atunci când Mutu nu era disponibil. Din fericire s-a întors, iar atunci când el este pe teren ştim că ne putem aştepta la un rezultat important", a declarat tehnicianul.
Mutu a înscris, joi, pentru Fiorentina golurile unu şi trei în partida cu Chievo Verona, în minutele 34 şi 77, aducând echipei sale calificarea în sferturile de finală ale Cupei Italiei. În faza următoare a competiţiei, Fiorentina va întâlni echipa lui Ştefan Radu, Lazio Roma.
Celelalte rezultate de joi
Lazio - Palermo 2-0
Udinese - Lumezzane 2-0
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu AC Fiorentina Cupa Italiei
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close