Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Dan Petrescu, evidenţiat de The Guardian printre cei mai buni tineri antrenori din Europa

Dan Petrescu, evidenţiat de The Guardian printre cei mai buni tineri antrenori din Europa

Dan Petrescu, evidenţiat de The Guardian printre cei mai buni tineri antrenori din Europa
27 Noi 2009   •   15:31

Cotidianul The Guardian face o analiză a managerilor tineri care şi-au demonstrat talentul în Liga Campionilor şi în întrecerile interne, regretând faptul că în Anglia tehnicienii fără prea mare experienţă par sortiţi eşecului.

Josep Guardiola este cel mai bun exemplu de urmat, tânărul tehnician cucerind Liga Campionilor la primul sezon pe banca Barcelonei. Juventus şi AC Milan încearcă şi ele cheia succesului cu Ciro Ferrara (42 de ani), respectiv Leonardo (40 de ani), iar Laurent Blanc face minuni cu Bordeaux, însă The Guardian vorbeşte şi despre duelul din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, dintre Markus Babbel de la Stuttgart (37 de ani) şi Dan Petrescu de la Unirea Urziceni (41 de ani).

"În Grupa G, Dan Petrescu a reuşit într-un mod extraordinar să ducă Unirea Urziceni pe o poziţie de unde se poate califica în optimile Ligii Campionilor. Elevii săi au nevoie doar de un punct în meciul decisiv cu Stuttgart. Petrescu era emoţionat la finalul partidei câştigate cu Sevilla, chiar dacă rezultatul a fost unul norocos, în condiţiile în care spaniolii erau deja calificaţi şi se puteau relaxa şi au mai făcut cadou şi un autogol, şi şi-a numit echipa Chelsea de Ialomiţa. Unirea era o echipă modestă înainte de venirea lui Petrescu. Stadionul are o capacitate de 7.000 de locuri şi formaţia a promovat în prima divizie abia în 2006. Unirea s-a dezvoltat rapid sub conducerea ambiţiosului manager, ajungând în finala Cupei în primul sezon şi câştigând titlul în al doilea. Dacă Unirea câştigă un punct la Stuttgart, va fi unul monumental", a scris The Guardian.

Cotidianul a notat că în timp ce cluburile din Spania, Italia, Franţa şi Germania nu au nicio problemă în a promova la cel mai înalt nivel de antrenorat foşti mari jucători internaţionali, însă fără experienţă, în Anglia aceştia nu se pot evidenţia nici măcar în liga secundă. Experimente recente cu foşti jucători din generaţia lui Pep Guardiola au eşuat. Tony Adams şi Paul Ince au simţit asta din plin, în timp ce Roy Keane se ambiţionează să continue, în ciuda faptului că visul lui să fie manager pe Old Trafford nu are şanse să se concretizeze. Mai mult, în ceea ce priveşte echipele din topul Premier League, aducerea unui antrenor precum Guardiola este exclusă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close