Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Dan Petrescu, unul dintre favoriţi pentru a prelua naţionala de fotbal a Poloniei

Dan Petrescu, unul dintre favoriţi pentru a prelua naţionala de fotbal a Poloniei

Dan Petrescu, unul dintre favoriţi pentru a prelua naţionala de fotbal a Poloniei
19 Oct 2009   •   13:21

Cine va pregăti naţionala de fotbal a Poloniei pentru Campionatul European din 2012? Franciszek Smuda, Maciej Skorza, Pawel Janas sau chiar Stefan Majewski sunt câteva răspunsuri, însă presa din Polonia vehiculează acum şi numele unui român: Dan Petrescu. Conform Polishsoca.com, Dan Petrescu ar fi declarat: "Aştept un mesaj de la Federaţia Poloneză de Fotbal".

Dintre toţi antrenorii străini, casele de pariuri din Polonia spun că Dan Petrescu are cele mai mari şanse să îi conducă pe alb-roşii, mai ales pentru că el cunoaşte fotbalul polonez, unde a antrenat actuala campioană, Wisla Cracovia. În 2006, Petrescu a reuşit să obţină un titlu de vicecampioană pentru Wisla, însă a fost în cele din urmă demis. Jucătorii s-au plâns la vremea respectivă că antrenamentele românului erau prea dure. Petrescu s-a plâns la rândul lui că jucătorii preferă mai mult să petreacă decât să se antreneze.

Presa din Polonia menţionează că după plecarea din Cracovia, "Petrescu a preluat o echipă mică şi după trei ani de muncă a condus Unirea Urziceni către titlu, învingând granzi precum Steaua, Dinamo, Rapid şi CFR Cluj. Aceste rezultate îl recomandă, înseamnă că planul lui de antrenament funcţionează foarte bine dacă şi jucătorii cooperează".

În preliminariile pentru Cupa Mondială din 2010, Polonia a terminat abia pe locul cinci în grupa a 3-a, din care au mai făcut parte Slovacia, Slovenia, Cehia, Irlanda de Nord şi San Marino. Pentru EURO 2012, Dan Petrescu ar scăpa de grijile unor preliminarii, însă va trebui să pregătească exemplar Polonia, una din cele două ţări gazdă ale CE, pentru ca aceasta să nu se facă de râs.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Petrescu Polonia EURO 2012
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close