Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Decizie finală. FIFA nu a găsit cum să-l pedepsească pe Henry pentru henţul infam

Decizie finală. FIFA nu a găsit cum să-l pedepsească pe Henry pentru henţul infam

Decizie finală. FIFA nu a găsit cum să-l pedepsească pe Henry pentru henţul infam
Sursa foto: thierry henry
18 Ian 2010   •   22:07

Francezul Thierry Henry poate răsufla uşurat. Nu va primi nici o suspendare din partea Comitetului Disciplinar al FIFA pentru henţul dublu comis în returul barajului cu Irlanda pentru calificarea la Cupa Mondială de fotbal din 2010. Oficialii FIFA au explicat că gestul atacantului Barcelonei n-a putut fi încadrat la nici un articol prinvind abateri grave, singurele asupra cărora se pot dicta pedepse suplimentare.
"Comitetul Disciplinar a ajuns la concluzia că nu există nici o bază legală pentru a lua în considerare cazul deoarece punerea mâinii pe minge nu poate fi văzută precum o încălcare gravă a regulamentului, potrivit Codului Disciplinar al FIFA", a comunicat forul internaţional, potrivit Eurosport.
Golul marcat de William Gallas pe "Stade de France", din pasa lui Thierry Henry, a calificat Franţa la Cupa Mondială, atrăgând totodată mânia irlandezilor şi nu numai. Federaţia Irlandeză de Fotbal a încercat mai multe propuneri pentru FIFA, printre care posibilitatea redisputării jocului sau cea a calificării din oficiu a Irlandei la Cupa Mondială precum o a 33-a echipă. Toate acestea au fost refuzate categoric de forul condus de Sepp Blatter.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Thierry Henry FIFA nationala frantei
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close