Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Dinamo - Panathinaikos 0-1. Niculescu iroseşte un penalty şi un punct în minutul 87

Dinamo - Panathinaikos 0-1. Niculescu iroseşte un penalty şi un punct în minutul 87

Dinamo - Panathinaikos 0-1. Niculescu iroseşte un penalty şi un punct în minutul 87
Sursa foto: dinamo
01 Oct 2009   •   23:55

Tribune goale în Ştefan cel Mare cu ocazia meciului dintre Dinamo şi Panathinaikos constând pentru etapa a II-a a Grupei F a Europa League. Dinamo a pierdut un meci în care,deşi nu a impresionat, putea salva pe final un punct dacă nou-intratul Niculescu nu irosea prosteşte un penalty, trimiţând mingea pe lângă poartă.
Încurajaţi fervent de acţionari şi stafful administrativ, conduşi de "toboşarul şef" Cristi Borcea, dinamoviştii au intrat fără teren fără determinarea pe care le-o dă de obicei peluza "alb-roşie", iar acest lucru s-a văzut din plin.
Cei 22 de jucători au făcut o primă repriză foarte slabă în Ştefan cel Mare şi, incredibil, până în minutul 45 au reuşit contraperformanţa de a nu-i testa măcar o dată periculos pe portarii Dolha şi Tzorvas. Lipsiţi de aportul "atomicului" N'Doye, românii nu au pus nici o problemă adversarilor, iar Panathinaikos a avut singura sa ocazie a reprizei în minutul 43, când Andrei Cristea a salvat echipa de la gol respingând mingea după un corner reluat periculos.
Pauza nu a fost favorabilă "câinilor", întrucât grecii au reuşit mult mai uşor să îşi creeze ocazii în al doilea act al partidei. Dolha a trebuit să se întindă serios la şuturile lui Salpingidis din minutele 54 şi 62.
Cel mai tehnic jucător al lui Dinamo a fost cel care l-a dezmorţit şi pe Tzorvas. Adrian Cristea a făcut o fază caracteristică lui în stânga, a depăşit uşor adversarul direct şi şutul lui puternic a fost respins de portarul grec în corner.
Şi, pentru că Dinamo nu a marcat, soarta i-a favorizat pe greci. Doar 12 minute mai erau până la final când grecii au înscris fără milă, prin cine altcineva decât eternul Karagounis, marcatorul clasic al lui Panathinaikos din Liga Campionilor. Mijlocaşul care a trecut şi pe la Inter Milano a primit o minge la 20 de metri şi a şutat puternic în dreapta lui Dolha, pe jos. Înaltul portar nu a putut ajunge la minge şi Dinamo primea o pastilă greu de digerat.
Dinamoviştii erau deja resemnaţi, când arbitrul le-a dat o ultimă şansă de a spera. Andrei Cristea a fost faultat în careu în minutul 86 iar arbitrul a arătat punctul cu var. Situaţie perfectă pentru Dinamo pentru că tocmai intrase în teren executantul Claudiu Niculescu. Sau nu? Ei bine Niculescu a clacat şi a trimis slab. Colegii lui au privit uimiţi cum mingea s-a scurs pe lângă bară în afara porţii, iar Dinamo trăia un coşmar. În cele din urmă s-a terminat 0-1, iar dinamoviştii au rămas atât cu amărăciunea de a fi învinşi cât şi cu nervii de a fi ratat izbăvirea în minutul 87.
Formaţiile de start:
Dinamo: 12. Dolha - 25. Scarlatache, 30. Tamaş, 18. L. Goian, 2. Zie Diabate - 22. Torje, 5. D. Kone, 8. Boştină, 20. Ad. Cristea - 17. An. Cristea, 31. Alexe. Antrenor: Dario Bonetti.
Panathinaikos: 30. Tzorvas - 24. Vintra, 18. Bjarsmyr, 3. Sarriegi, 8. Kante - 15. Gilberto Silva- 26. Karagounis, 29. Katsouranis, 23. Simao, 11. Leto - 14. Salpingidis. Antrenor: Henk Ten Cate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo europa league Claudiu Niculescu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close