Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Doi suspecţi au fost arestaţi în Angola, în urma atacului asupra echipei naţionale din Togo

Doi suspecţi au fost arestaţi în Angola, în urma atacului asupra echipei naţionale din Togo

Doi suspecţi au fost arestaţi în Angola, în urma atacului asupra echipei naţionale din Togo
11 Ian 2010   •   13:31


Autorităţile angoleze au arestat două persoane în urma atacului mortal asupra echipei naţionale din Togo, care a avut loc cu ocazia Cupei Africii pe Naţiuni, informează BBC. Postul naţional de radio al Angolei a informat că doi suspecţi au fost arestaţi în provincia Cabinda, unde autocarul celor din Togo a fost mitraliat vineri.

Trei oficiali togolezi au fost ucişi în atacul de vineri şi echipa s-a întors în Togo pentru trei zile de doliu. Incidentul a umbrit debutul Cupei Africii pe Naţiuni, un eveniment important atât pentru Angola, care îşi revine după anii de război, cât şi pentru continentul african, care în iunie va găzdui pentru prima oară Cupa Mondială.

FLEC, o grupare rebelă de eliberare a Cabindei, a revendicat atacul de 30 de minute asupra celor din Togo. Provincia din nord este separată de Angola de Republica Democrată Congo, iar luni va găzdui primul meci de la Cupa Africii pe Naţiuni, dintre Coasta de Fildeş şi Burkina Faso.

Meciul dintre Togo şi Ghana a fost anulat, însă există posibilitatea ca Togo să revină pentru a juca celelalte meciuri, la finalul celor trei zile de doliu naţional.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Africii pe Natiuni Angola
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close