Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Doliu în lumea fotbalului. Un fost jucător cunoscut s-a stins din viață

Doliu în lumea fotbalului. Un fost jucător cunoscut s-a stins din viață

Doliu în lumea fotbalului. Un fost jucător cunoscut s-a stins din viață
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
24 Dec 2018   •   20:34

 Jozef Adamec, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti slovaci, ce a jucat la Mondialele din 1962 şi 1970 în tricoul Cehoslovaciei, a încetat din viaţă luni la vârsta de 76 de ani, a anunţat clubul de care el a fost legat cea mai mare parte a carierei, Spartak Trnava. 

Atacantul a marcat 14 goluri în 44 de selecţii pentru Cehoslovacia între 1960 şi 1974, aminteşte AFP. La Mondialul 1962 din Chile, unde Cehoslovacia a fost învinsă în finală de Brazilia (1-3), Adamec, cel mai tânăr jucător din lot, a evoluat în cele trei meciuri din faza grupelor. El a jucat şi la Mondialul 1970 din Mexic, unde reprezentativa sa a pierdut cele trei meciuri din grupă, unul dintre acestea împotriva României (1-2). 

În preliminariile EURO 1972, Adamec a jucat din nou contra României, tricolorii câştigând atunci grupa. 

Adamec a fost unul dintre puţinii jucători care au marcat trei goluri împotriva marii echipe a Braziliei, într-un amical la 
Bratislava (3-2), în iunie 968. 

El a fost de şapte ori campion al Cehoslovaciei (de cinci ori cu Spartak Trnava, de două ori cu Dukla Praga) şi a reuşit 170 de goluri în campionat, fiind de patru ori pe primul loc în clasamentul golgheterilor. 

Cu Spartak Trnava, el a disputat în 1969 o semifinală de Cupa Campionilor Europeni, pierdută în faţa lui Ajax Amsterdam (0-3, 2-0). În acel sezon, Spartak trecuse în primul tur de Steaua Bucureşti (1-3, 4-0), Adamec reuşind în manşa a doua o triplă. 

Ca antrenor, Adamec a pregătit echipe din Slovacia (Slovan Bratislava, Inter Bratislava, Artmedia Bratislava, AS Trencin) şi Cehia (Bohemians Praga, FK Zlin). Între 1999 şi 2001 el a fost selecţioner al Slovaciei, care a întâlnit România în preliminariile EURO 2020, tricolorii obţinând atunci calificarea. 

×
Subiecte în articol: fotbal doliu jucator
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close