Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Doliu în lumea sportului! Un apreciat fotbalist s-a stins din viață în urma unui infarct

Doliu în lumea sportului! Un apreciat fotbalist s-a stins din viață în urma unui infarct

Doliu în lumea sportului! Un apreciat fotbalist s-a stins din viață în urma unui infarct
Sursa foto: foto- Pexels
28 Feb 2018   •   16:42

Enrique Castro González, fost fotbalist spaniol, cunoscut sub porecla de Quini, a murit la 68 de ani, în urma unui infaract. 

Sportivul a mai avut probleme de sănătate, în 2008 aflând că suferea de cancer la gât. Totuși, a reușit să treacă cu bine peste acest episod nefericit, dar nu și infarctului de marți. 

Quini era un fotbalist foarte apreciat datorită golurilor pe care le marca cu ușurință. A jucat 15 ani la Sporting Gijón și patru la Barcelona, fiind coleg la catalani cu Maradona, Schuster și Simonsen la începutul anilor '80.

După aflarea veștii triste, mai multe mesaje din partea unor mari sportivi au apărut pe rețelele sociale. 

"Îți vom duce dorul, vrăjitorule!", a scris Iniesta, în timp ce Messi a scris "Quini, pentru eternitate".

"Când am făcut primii pași în fotbal, am fost norocos să-i ascult sfaturile celui mai mare atacant spaniol al tuturor timpurilor. Nu aș fi putut reuși fără cuvintele sale. Îmi amintesc că, atunci, mi-ai spus că voi fi mai bun decât tine. Îmi pare rău că nu am putut, dar era o misiune imposibilă" a fost mesajul lui David Villa, lansat și el la Gijón, potrivit gsp

Povestea răpirii lui Quini, din martie 1981, a captat atenția publică pentru o bună perioadă de timp. După un meci cu Hércules, în cadrul căruia marcase două goluri, fostul fotbalist fusese răpit. Se îndrepta spre aeroport, unde era așteptat de soție și de cei trei copii ai săi, însă pe drum a simțit un pistol la cap. 

Cei doi indivizi care l-au răpit au cerut 100 de milioane de pesetas, adică aproximativ 600.000 de euro, pentru eliberarea lui. La acel moment, poliția intrase în alertă, familia era disperată, iar colegii săi refuzau să joace fără el. Fotbalistul a fost găsit după aproape o lună de la dispariție. 

×
Subiecte în articol: infarct fotbalist sănătate cancer
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close