Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Dominată clar o repriză în Scoţia, Steaua învinge Motherwell cu 3-1 şi obţine calificarea

Dominată clar o repriză în Scoţia, Steaua învinge Motherwell cu 3-1 şi obţine calificarea

Dominată clar o repriză în Scoţia, Steaua învinge Motherwell cu 3-1 şi obţine calificarea
Sursa foto: bogdan stancu
06 Aug 2009   •   23:31

Minunea nu s-a produs în returul turului trei preliminar al Europa League şi Steaua a obţinut calificarea în playoff. Steaua a învins joi Motherwell în Scoţia cu 3-1. Un scor care nu reflectă calvarul prin care au trecut Bergodi şi compania în prima repriză, atunci când gazdele au înscris şi au ratat o mulţime de ocazii clare. Bogdan Stancu a semnat revirimentul Stelei, cu un penalty obţinut şi două goluri marcate, dintre care unul de la peste 30 de metri.
Steaua a venit la Motherwell sigură de calificare şi cât de poate de confortabilă. Cu gândul încă la victoria clară din Ghencea şi la meciul greu din acest weekend cu CFR Cluj, elevii lui Cristiano Bergodi au aflat că relaxarea nu este deloc profitabilă şi au stat 45 de minute în genunchi în faţa modestei Motherwell. Încă de la primele atacuri, scoţienii i-au arătat lui Zapata că i-au pus gând rău, dar columbianul a scos loviturile lui Sutton şi Murphy.
Echipa de puşti ai lui Jim Gannon a obţinut, însă, ce urmărea, destul de repede. Motherwell a marcat un gol al speranţelor nebuneşti încă din minutul 17, când tânărul mijlocaş de 20 de ani Ross Forbes a trimis mingea la colţul lung cu un vole de efect, de la limita careului mare. Steaua a încercat riposteze dar nu a putut, iar scoţienii l-au exasperat pe Zapata până la expirarea timpului primei reprize. Mult de lucru pentru Bergodi pentru a-şi readuce jucătorii cu picioarele pe pământ la cabine.
Începutul reprizei secunde a fost la fel de prost ca prima jumătate a meciului, iar steliştii transpiră serios în minutul 48, când Slane şi Reylonds trimit, unul după altul, extrem de periculos spre poarta lui Zapata.
Steaua primeşte în minutul 54 un ajutor nesperat dar corect, când Bogdan Stancu păcăleşte un fundaş advers cu o schimbare de direcţie, intră în careu şi e faultat. Penalty, moment extrem de greu pentru Steaua, care suferă foarte grav la acest capitol. Responsabilitatea a căzut pe umerii experimentatului Petre Marin, iar fundaşul de 36 de ani l-a păcălit pe portar şi a trimis plasat mingea în colţul liber. 1-1 şi steliştii îşi recapătă liniştea în privinţa calificării.
Greul nu s-a terminat, însă, deoarece fundaşii "roş-albaştri" au suferit mult la capitolul concentrare şi au continuat să dăruiască lovituri libere nenumărate scoţienilor de la marginea careului nostru. Zapata a fost, însă, sigur pe el şi a respins pericolul. Sunt, oare, aceştia aceiaşi scoţieni pe care Steaua i-a umilit în tur?
Cu siguranţă nu, dar şi Steaua mai avea câte ceva în mânecă, iar Bogdan Stancu a avut o execuţie de mare maestru şi a trimis o torpilă de toată frumuseţea în minutul 67 de la peste 30 de metri, pe centrul porţii, peste Ruddy. Gol pentru români, şi scorul este acum favorabil Stelei, spre bucuria lui Bergodi.
Bijuteria de gol a lui Bogdan Stancu le-a luat, în sfârşit, avântul ambiţioşilor scoţieni, în timp ce Steaua s-a mulţumit să se apere atent, deşi linia fundaşilor centrali a devenit Baciu - Tudose odată cu schimbarea căpitanului Ghionea.
Odată cu siguranţa în defensivă, Steaua a căpătat consistenţă şi în ofensivă, iar Ruddy a avut mult de pătimit pe finalul de joc. Bogdan Stancu a profitat de o incursiune inspirată a lui Nicoliţă în minutul 84, şi a şutat pe jos, la colţul lung, pentru 3-1. Rezultat puţin nedrept pentru scoţieni, dar determinarea nu ţine mereu loc de calitate şi Steaua a terminat meciul cât se poate de liniştit.
Motherwell: 21. Ruddy - 3 Hammell, 5. Craigan, 28. Hutchinson, 4. Reynolds - 6. Coke, 15. Murphy - 17. O'Brien, 27. Forbes, 45. Slane - 11. Sutton.
Antrenor: Jim Gannon.
Steaua: 1. Zapata - 31. Ninu, 17. Baciu, 24. Ghionea, 18. Marin - 25. Onicaş - 16. Nicoliţă, 19. Ionescu, 10. Grzelak - 28. Stancu, 99 Bibishkov.
Antrenor: Cristiano Bergodi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close