Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Dramatism total! Barca se salvează în ultimul minut şi joacă finala Ligii de la Roma cu Manchester (VIDEO)

Dramatism total! Barca se salvează în ultimul minut şi joacă finala Ligii de la Roma cu Manchester (VIDEO)

Dramatism total! Barca se salvează în ultimul minut şi joacă finala Ligii de la Roma cu Manchester (VIDEO)
Sursa foto: lionel messi
06 Mai 2009   •   23:40

Barcelona a reuşit o calificare imposibilă în finala Ligii Campionilor de la Roma după ce a obtinut rezultatul necesar în zece oameni, în ultimul minut al unei partide în care aproape nu a contat! Chelsea a fost eliminată după ce a controlat tactic în totalitate meciul de pe Stamford Bridge şi a deschis scorul încă din minutul 8.
Chelsea trebuia să arate lumii că meciul exact de pe Nou Camp din tur nu a fost un accident. Şi Guus Hiddink şi-a pregătit bine echipa pentru apărare, ştiind că adversarul, din fire, se va descoperi în apărare, mizând pe atac. Tactica olandezului a părut să nu dea greş, şi londonezii au dat prima lovitură în minutul 8. Şi ce lovitură! Ganezul Essien a prins un şut cât o finală a Ligii Campionilor, un vole incredibil cu stângul de la 25 de metri cu care l-a bătut pe neputinciosul Valdes. Golul nu a schimbat foarte multe în ecuaţia calificării, un singur gol fiind suficient pentru ca echipa lui Pep Guardiola să se califice.
Barca a părut, însă, să aibă foarte mari probleme în a-şi crea ocazii de gol în faţa unei echipe care s-a aşezat instinctiv pe două linii. Terry, căpitanul "albaştrilor" a fost şi el aproape să îl mai învingă o dată pe portarul catalan, dar lovitura sa de cap s-a strecurat pe lângă bară în minutul 26. Chelsea a mai ratat câteva ocazii până la pauză, moment în care a lăsat-o pe adversară se preia iniţiativa. Şi Barcelona a făcut-o, dar nu foarte convingător.
Organizare exemplară a londonezilor după pauză, care a făcut ca Barcelona să nu îşi creeze ocazii clare, în timp ce Drogba scăpa singur cu Valdes odată la zece minute. Şi tot de atâtea ori cerea penalty, refuzat fiind de arbitru. Iar atunci când ivorianul nu cădea, acelaşi Valdes salva excelent. Şansele spaniolilor, care oricum nu jucau bine, au primit o încă o lovitură în minutul 65, atunci când Abidal, fundaşul stânga, a fost eliminat absolut gratuit de arbitrul norvegian, căruia i s-a părut că l-ar fi împiedicat pe Anelka din postură de ultim apărător. Obligată să înscrie, echipa lui Pep Guardiola nu a depus armele, dar a creat pericol doar întâmplător, iar acest lucru nu s-a schimbat până spre finalul partidei. Messi nu reuşea mare lucru iar englezii plecau pe contraatac atunci când puteau.
Fluierul de final părea să aducă o tragedie pentru Barca, dar nu a fost aşa! Pentru că Iniesta a prins un şut la fel de frumos ca al lui Essien dar mult mai important şi a scuturat plasa porţii lui Cech, propulsând-o pe Barcelona în mod dramatic în finala cu Manchester United. O finală a fotbalului spectacol, a jocului deschis. Premiul celor care au zâmbit fotbalului, şi nu l-au ţinut închis în lanţuri.
Vedeţi golurile partidei aici.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chelsea FC Barcelona Liga Campionilor
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close