Antena 3 CNN Sport Fotbal extern După Tiago, potopul. Estrela Amadora, retrogradată în liga a treia din Portugalia

După Tiago, potopul. Estrela Amadora, retrogradată în liga a treia din Portugalia

După Tiago, potopul. Estrela Amadora, retrogradată în liga a treia din Portugalia
Sursa foto: tiago gomes
01 Iul 2009   •   12:58

Tiago Gomes s-a întors la Steaua exact la timp. Marţi, echipa din Ghencea l-a cumpărat pe mijlocaşul portughez pentru 225.000 de euro, iar miercuri echipa de la care fotbalistul a venit, Estrela Amadora, a fost retrogradată în al treilea eşalon al fotbalului lusitan. De vină sunt problemele financiare foarte mari, care i-au determinat şi pe oficialii clubului să vină la Bucureşti pentru a negocia cu conducerea Stelei.
Retrogradarea clubului Estrela Amadora a fost singura decizie la care au putut ajunge conducătorii federaţiei de la Lisabona, deoarece clubul nu a îndeplinit condiţiile de licenţiere pentru primele două ligi la capitolele financiare.
"Cererea de înscriere a clubului Estrela Amadora a fost respinsă, echipa fiind exclusă din primele două ligi ale campionatului, pentru sezonul 2009/2010", a comunicat Liga Portugheză de Fotbal, potrivit Mediafax.
Fosta echipă a lui Tiago încheiase sezonul trecut pe locul al 11-lea în clasamentul ligii portugheze, dar în urma deciziei de miercuri, locul său în prima ligă va fi luat de Belenenses, echipă care retrogradase la sfârşitul sezonului încheiat.
Aceasta nu este singurul scandal în care intră Estrela Amadora în această perioadă. În luna mai a acestui an, Estrela (nume care în portugheză însemnă Steaua) a fost penalizată cu trei puncte după ce nu şi-a plătit obligaţiile financiare în urma încasărilor din pariurilor sportive, anunţă sursa citată. Jucătorii clubului au depus deja memorii pentru a deveni liberi de contract, având salariile neplătite de mai multe luni. De altfel, datoriile Estrelei la Fisc sunt estimate la 5 milioane de euro, motiv pentru care conturile i-au fost blocate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close