Antena 3 CNN Sport Fotbal extern E oficial. Juninho anunţă, topit de emoţie, că pleacă de la Lyon după opt ani

E oficial. Juninho anunţă, topit de emoţie, că pleacă de la Lyon după opt ani

E oficial. Juninho anunţă, topit de emoţie, că pleacă de la Lyon după opt ani
Sursa foto: juninho
27 Mai 2009   •   20:48

Brazilianul Juninho Pernambucano şi-a anunţat plecarea de la echipa la care a petrecut ultimii opt ani, cu care a câştigat şapte titluri consecutive de campion. În vârstă de 34 de ani, mijlocaşul şi-a reziliat amiabil contractul cu clubul francez cu un an înainte ca acesta să se încheie legal. Viitoarea destinaţie a lui Juninho ar putea fi chiar Al Sadd, echipa românului Cosmin Olăroiu, în Emiratele Arabe Unite.
Juninho a fost extrem de emoţionat când şi-a anunţat oficial plecarea de la singura echipă europeană la care a jucat, Olympique Lyon. Mijlocaşul a fost o piesă extrem de importană în angrenajul unei echipe care a ridicat de şapte ori deasupra capului trofeul destinat campioanei Franţei, dar şi clubul şi-a făcut loc în sufletul jucătorului, care abia a putut să vorbească pentru ultima oară ca jucător al lui Lyon. La un interviu pentru canalul tv al clubului, Juninho a fost copleşit de emoţii şi a fost aproape de a-i veni rău, motiv pentru care nu a vorbit atât de mult cum şi-ar fi dorit.
"Regret mult. Nu m-am simţit bine. Cu siguranţă, emoţia pe care am simţit-o la ultimul meci a ieşit la suprafaţă şi n-am mai putut vorbi. Le mulţumesc tuturor suporterilor lui Lyon şi sper să pot vorbi puţin mai mult data viitoare", a declarat Juninho, potrivit site-ului oficial al Ligue 1.
Cel care l-a adus pe brazilian în fotbalul european în 2001, Bernard Lacombe, în consideră pe acesta cel mai bun jucător din istoria clubului Olympique Lyon, unul foarte greu de înlocuit.
"Când un astfel de jucător pleacă îţi vine să crezi că nu-l mai poţi înlocui niciodată. O să facem totul pentru a găsi un jucător care să-o ia locul dar nu-l vom uita niciodată pe Juninho.", a declarat Lacombe.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Olympique Lyon Ligue 1
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close