Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Egipt zdrobeşte Algeria şi se îndreaptă spre al treilea trofeu consecutiv la Cupa Africii pe Naţiuni

Egipt zdrobeşte Algeria şi se îndreaptă spre al treilea trofeu consecutiv la Cupa Africii pe Naţiuni

Egipt zdrobeşte Algeria şi se îndreaptă spre al treilea trofeu consecutiv la Cupa Africii pe Naţiuni
29 Ian 2010   •   00:25

Campioana ultimelor două ediţii ale Cupei Africii pe Naţiuni, Egipt, s-a calificat în finala turneului din Angola, ediţia 2010, după ce a trecut cu 4-0 de Algeria, joi.

Hosni Abd Rabou a transformat un penalty în minutul 37, după ce Halliche a faultat în careu şi a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben, iar Mohamed Zidan a dublat avantajul cu un şut de la 15 metri de poartă în minutul 65.

Cinci minute mai târziu, Belhadj şi-a lăsat echipa în nouă oameni, iar rezerva Mohamed Abdel Shafy a făcut 3-0 în minutul 80 cu un şut din unghi închis. Scorul final a fost stabilit de Mohamed Gedo în prelungirile partidei, nu înainte ca Chaouchi să devină al treilea jucător algerian eliminat de pe teren înainte de fluierul final.

Egipt va întâlni în finala Cupei Africii pe Naţiuni Ghana, care a învins Nigeria cu 1-0 în cealaltă partidă a zilei.

Victoria egiptenilor a fost prima în faţa rivalei nord-africane, în competiţia continentală. Totodată, "faraonii" şi-au extins seria meciurilor consecutive fără înfrângere în competiţie la 18. Algeria, care câştigase precedentele patru întâlniri cu Egipt, a fost ultima echipă care a învins naţionala "faraonilor", la ediţia din 2004, din Tunisia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Africii pe Natiuni Egipt
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close