Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Epidemia de gripă porcină ar putea determina FIFA să anuleze Cupa Confederaţiilor din Africa de Sud

Epidemia de gripă porcină ar putea determina FIFA să anuleze Cupa Confederaţiilor din Africa de Sud

Epidemia de gripă porcină ar putea determina FIFA să anuleze Cupa Confederaţiilor din Africa de Sud
Sursa foto: sepp blatter
30 Apr 2009   •   14:39

FIFA monitorizează cu mare atenţie felul în care evoluează evenimentele în cazul epidemiei de gripă porcine, deoarece aceasta ar putea pune în dificultate organizarea Cupei Confederaţiilor de peste o lună şi jumătate. Dacă vor exista riscuri în privinţa desfăşurării în siguranţă a competiţiei, există chiar opţiunea ca unele dintre ţări să interzică deplasarea lotului de jucători în sudul Africii, sau ca FIFA să ia decizia de a anula pur şi simplu competiţia.
Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a făcut miercuri la Johannesburg anunţul că Africa de Sud ar putea avea probleme în organizarea competiţei:
"Monitorizăm situaţia şi sperăm că totul va fi sub control înaintea sosirii celor şapte echipe în Africa de Sud pentru Cupa Confederaţiilor. Competiţia va fi anulată numai dacă există sentimentul că trebuie anulată. Dacă nu există riscuri şi dacă vom avea toate garanţiile necesare, competiţia se va ţine", a declarat, potrivit Mediafax, Valcke.
Oficialul autorităţii fotbalistice mondiale a mai completat că fiecare dintre ţărie participante are dreptul de a interzice deplasarea echipei la locul desfăşurării Cupei Confederaţiilor, care se va ţine între 14 şi 28 iunie.
Epidemia de gripă porcină este declarat un pericol demn de temut la nivel mondial, după ce a provocat moartea a 160 de persoane în Mexic şi a cauzat şi prima victimă umană în Statele Unite, în statul Texas.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close