Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Erupţia unui vulcan din Chile ar putea amâna startul Copei America

Erupţia unui vulcan din Chile ar putea amâna startul Copei America

Erupţia unui vulcan din Chile ar putea amâna startul Copei America
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
15 Iun 2011   •   19:15

Norul de cenuşă format în urma unei erupţii a unui vulcan din Chile pune în pericol startul ediţiei din acest an a Copei America. Mai multe zboruri au fost anulate în Chile, Uruguay, Argentina şi Australia, iar organizatorii competiţiei care ar trebui să înceapă pe 1 iulie în Argentina iau în calcul amânarea turneului.

 
Urmărim cu atenţie situaţia, iar în acest moment este destul de sigur că echipele nu sunt pregătite să vină în Buenos Aires. Turneul este programat să înceapă pe 1 iulie şi sperăm ca în următoarele cinci-şase zile problemele cu cenuşa să nu mai existe”, a declarat Julio Grondona, preşedintele federaţiei argentiniene.
 
Principalele aeroporturi internaţionale din Argentina şi Uruguay au fost închise, în timp ce în cealaltă parte a Pacificului, mai multe zboruri din Australia au fost anulate din cauza cenuşei produsă de vulcanul Cordon Caulle.
 
Nu doar organizatorii Copei America au motive de îngrijorare, ci şi cei ai Copei Libertadores. Aceştia din urmă au discutat despre posibilitatea amânării primului meci al finalei dintre Penarol Montevideo şi FC Santos, care va avea loc miercuri noapte, din cauza lipsei de zboruri, însă brazilienii au reuşit în cele din urmă să ajungă marţi în Uruguay. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close